ÖZETLE 1.3 tce bendede var. Servis rn710 5w-40 yağ koymuş. Nette gezerken motora uygun yağ rn17 sertifikasyonlu yağ olması gerektiğine dair bi yazı okudum. Ufak bi araştırma sonucu 1,3 tce de rn17 muhabbetinin doğru olduğu kanısına vardım çünkü yabancı sitelerde, yapay zeka ile araştırdığında veya yağ seçicilerde bunu veriyor ve ülkemizde muadili liqui molly ve motul da olduğunu öğrendim. Servisin koyduğu rn710 ile liqui molly 4410(rn17) arasında kağıt üstünde çok fark olduğunu gördüm ve LM4410 u satın aldım. Önceki yağ bakımından 7000km geçti ve 1 sene dolmadı. Fuzuli para harcamak gibi görebilirsin ama yağ+filtre değiştim. İçinden çıkan yağ sülfat tan mı içindeki kireden mi bilmem ama baya siyahtı(km ye göre ve benzinli motora göre fazla siyah) , Fark olarak psikolojik olarak sanki motor ilk çalıştırmada daha sessiz çalışıyor. Mesela yolda düşük hızlarda yokuş çıkarken gaza biraz yüklendiğimde dizel gibi ses yapıyordu şimdi daha sessiz gibi geldi bana. Dediğim gibi psikolijik de olabilir. bendeki araç faz2 tce izlenimlerim bu yönde. Belki eksi yanı olarak 5w40 a göre biraz daha ince bir yağ olduğu için yaz döneminde yağ sızıntısı yapabilir diye düşünüyorum.