Megane 4 Trim Sesi

Ben de ön tavan ışıklarının oradan geldiğini tespit ettim oradaki plastik boşluğa bastırınca ses gidiyor. İlk boş zamanımda servise göstereceğim.

Clio 4 icon deri koltukluda beninde başıma geldi arka koltuğun sağ köşesinde deri sürter gibi bi sesti silikon sprey sesi kesmişti

Merhaba, 1.3 Tce Touch paket aracim henüz 1200 kmde. Özellikle düşük hızlarda 1-2-3. viteslerde ayağımı gazdan çekince 1000-1300 devir aralığında motor freni yaparken sağ arka yolcu tarafından bir trim sesi geliyor. Sanki sert plastik üzerinde bozuk para varmış gibi. Arkaya birini bindirip sesin kaynağını tespit etmeye çalıştım ancak bulamadım. Başka yaşayan var mı?
Merhaba, benim de 2022 Megane 4 1.3 tce EDC var, şu an 67.000 km de, 40.000 km de iken aynı sorun benim aracımda da başladı, 3-4 kere servise gittim öyle yüzeysel baktılar, bir sorun yok deyip deyip gönderdiler. Hanımı, çocuğu arka koltuğa bindirip onlarca kere ses nereden geliyor diye dinlettim ama bir türlü net şekilde nereden geldiğini bulamadık, en sonunda artık yıldık ve vazgeçtik, arabaya her binen bu zırıltı ne diye sordukça arabayı bir uçurumdan aşağı paket edesim geliyordu. Taaa ki Adana İsotlar Renault bayii servis bölümünün baş ustası ile tanışana kadar :)) Daha dinler dinlemez "abi 5 dkklık iş" demesi ile hemen alın yapın dedim. Hakikaten beş dakika sonra arabayı getirdi ve puff ses gitmiş :))) Usta neydi sorun dedim? ABİ 1.3 TCE LERDE BENZİN ÇOK BASINÇLI ŞEKILDE DEPODAN ÇIKIYOR, O BASINÇTA BENZİNİ MOTORA TAŞIYAN HORTUMLARA GERİLİM YARATTIĞI İÇİN KAPORTAYA VEYA GEÇTİĞİ ALANLARDAN BİRİNE SÜRTÜNME YAPARAK BU ZIRILTIYI YAPIYOR dedi :)) Hortumun serbest sallanan yerini sabitlemiş ve ses gitmiş:)) tam bir yıl çekti bu kafa o işkence zırıltıyı :)) Bulunduğunuz şehirdeki bir servise gidip siz de bu işlemi yaptırın kurtulun. Arabanızı yeniden sevin :))

Geri