Megane 4 ilk bakim yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ayhan06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ayhan06

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Bugün bayiden aldım eskiden 3000 km'de bakıma giderdik şimdi 20000 yada 1 yıl dendi doğrusu nedir.

Doğrusu o 🙂 20bin km ya da 1 yıl

Eyvallah bir yıl bekliycegiz yani

Hayırlı olsun
Bakım 20000km veya yıllık benzinde dizeli bilmiyorum.
Ben bu hafta içinde ilk bakımı yaptırdım 1400 TL tuttu.

Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bugün bayiden aldım eskiden 3000 km'de bakıma giderdik şimdi 20000 yada 1 yıl dendi doğrusu nedir.

Hayırlı olsun abi

İkinci kez sıfır megane biniyorum, denildiği gibi 20.000'de bir gidiliyor ilk bakım dahi olsa.

Yalnız 2020 model sıfır aldığım arabam ( blue dci,edc115hp )14.000 km civarlarında yağ eksiltti yaklaşık 1.5 litre kadar yağ eklendi serviste. Normal olduğunu söylediler.

Bundan önceki 2017 modelde bakım harici hiç yağ eksiltmemişti. Dilerim ekstrem bir sorun yoktur.

Valla benim Renault servislerinden ogrendigim tek sey onlarin işine gelmeyen her sey normal.

2017 Megane 4 aracımda ilk bakıma kadar bendede yağ eksiltme vardı 5000 km'de 800 litre sonrasında olmadı olmaz umarım

O bakım değilde ilk kontroldür diye düşünüyorum.
Olsa olsa belki rodaj başlangıcı olduğu için yağ değişimi yapıyorlardır.
PSA gurubunda hala devam ediyor. ilk 5k da çağırıyorlar.

Bakimdi diye hatırlıyorum kimisi 1000 km de çağırıyor...

Hayırlı olsun abi

İkinci kez sıfır megane biniyorum, denildiği gibi 20.000'de bir gidiliyor ilk bakım dahi olsa.

Yalnız 2020 model sıfır aldığım arabam ( blue dci,edc115hp )14.000 km civarlarında yağ eksiltti yaklaşık 1.5 litre kadar yağ eklendi serviste. Normal olduğunu söylediler.

Bundan önceki 2017 modelde bakım harici hiç yağ eksiltmemişti. Dilerim ekstrem bir sorun yoktur.

Önceki aracım 1.5dci 90bg clio yu 160.000 km kullandım şimdiki 1.6dci 130bg megane da 85.000de o ölçülerde yağ eksiltmeyle karşılaşmadım, elbette dizel motorlar bir miktar yağ eksiltir diye biliyorum bende normal bir şekilde ama bunun miktarı nedir tam olarak bilmiyorum. Ama 14binde 1.5 lt pek normal gelmedi bana daha tecrübeli arkadaşlarda bu konuda daha doğru bir bilgi vereceklerdir. yağ eksiltme durumu arkadaşımın toyota corollasında oldu ve serviste garanti kapsamında turbo değişimi yapıldı örneğin bu sebeple araç garanti kapsamındayken takipçisi olmanı tavsiye ederim.

Geri