MEGANE 4 DEBRİYAJ YAVAŞ BIRAKMA

mhmmtkrts07

Kayıtlı Üye
07-Antalya
Merhaba, iyi forumlar

Yakın bir zamanda 2006 model Fiat Doblo 1.9 aracımı sattım ve şu an kullanmakta olduğum 2016 model Megane 4 Icon HB 1.5 dCi aracımı satın aldım. Araç piyasasını yakından takip eden birisi değilim, dolayısıyla kullandığım aracın bütün fonksiyonlarına tam olarak hakim değilim. Eee haliyle 2006 model bir araçtan 2016 bir araca geçince ister istemez insan kendini teknoloji yoksunu hissediyor.

Sorum bilindik bir sorun veya fonksiyonsa sorumu mazur görün :)

Kullandığım araçta sürüş modu fark etmeksizin (her zaman olmamakla birlikte) vites yükselteceğim zaman debriyajdan ayağımı çekerken debriyaj kendini yavaş yavaş bırakıyor. Yavaşlığına aldanıp bir anda çekince de belirli bir süre (sanki debriyajı tutan bir pompa var ve bu pompanın içi doluyormuş gibi) debriyaj kendini yavaş yavaş salıyor ve sonra bir anda bırakıyor.

Biraz önce Perso modunda yine aynı şey oldu. Hızlı bir kalkış yaptım ve vitesi hızlı geçmek istediğimde debriyaj yine kendini yavaşça bıraktı ve tabi ben de gaza normalden biraz fazla basınca bu sefer araba kendini bi tık öne attı ve debriyaj normal diğer araçlardaki gibi oldu ve aşırı rahatladı. İş yerinde joy paket clio araç kullanıyorum ve neredeyse aynı seviyede rahatladı.

Sözün özü şudur ki; araçtaki bu debriyajın kendini yavaş yavaş bırakması bir özellik midir yoksa servise göstermemi gerektiren bir durum teşkil eder mi?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Tekerinize taş değmesin :)

Merhaba. Debriyaj yavaş bırakınca kavrama da gecikiyordur. Yokuşta durduğunuz zaman kalkmak istediğinizde arkanızdaki araç için tehlike oluşturur.

Bence servise bir sorun.

• Beğen
Tepkiler: mhmmtkrts07
Geri