Megane 3 yakıt göstergesi ve abs sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aIican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aIican

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba, 2011 model renault megane 3hb 1.5dci 90 hp aracımda yakıt göstergesinde bi anda azalma ve bazende artma var.Bu hem yol bilgisayarındaki menzilde hemde analog göstergede oluyor ve ufak oynamalarda değil yarım depodan direk en dibe falan düşüyor ve bunun için 3 kez servise gittim sorunumu çözemediler hep baktık şamandırayı falan ayarladık dediler dun son gittigimdede 3. kez geldiğimi ve hala sorunun devam ettiğini söyledim bana görmeden birşey yapamayız dediler onların test sürüşündede olmadı ama orda denk gelmesini bekleyemem sonuçta ve abs dende 2.ciye gittim abs de ise bazen abs çok erken devreye giriyor durma mesafem baya bi artıyo ve hiç duramayıp el freniyle durduğumda oldu onla ilgilide bir sorun görmediklerni söylüyorlar.abs ile ilgili başıma gelen bir olayda 1.viteste hafif yokuş inerken 10-20 km arası bi hızdayken karşı yönden taksi geldi ve frene hafif basmamla abs devreye girdi ve 5-6 saniye boyunca araç abs ile ilerlemeye devam etti ve hiç yavaşlamadı el freni çekip durdum abs nin bu durumda olması normalmidir?(yol çok aşırı girintili çıkıntılı veya bozul bir yolda değildi)
Bu sorunları yaşayan başka arkadaşlarda varmı ve çözüldüyse nasıl çözdüler.Görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.Aracı 2 ayrı servise götürdüm.
Bide bazen 4.vitese geçerken garçlama yapıyor debriyaja tam bastığımdan eminim ve bu sebepdende 2 kez gittim.ilkinde düzelttik dendi.ama 2 gun sonra gene aynı şey oldu araçta.ve ilk gittigimde test sürüsünde usta sürerkende olmuştu bu.dun gittigmdede söyledim serviste ilk binen eleman aracın içindeydi söylediğim gibi hemen denedi ve ondada yaptı fakat araçla ilgilenen diğer usta bende olmadı birşey yapamam dedi arkadsınızda oldu ona sorun dedim bana olmadan hiçbirşey yapamam dedi.herzamanda olmuyor bu sorun genelde çok yüksek devirde vitesi 3 ten 4 e atarken oluyor bu

Gerçekten ilginç olaylar özellikle ABS'yi anlayabilmiş değilim... Bu sorunların hiç biriyle karşılaşmadım çok şükür, isterseniz başka bir servise götürmeyi deneyin. Ustanın öyle söylemeside biraz garip olmuş bende olmadan birşey yapamam filan bence servisinizi değiştiriniz.

Hangi şehirdesin ,bunu yazarsan sana servis önerilemiz olabilirdi,tek servisle yetinmemelisin ABS konusunda,MAİS e mail veya telefon ile ulaşabilirsin...

Bazı servisler ne biçim ya..O servislerin personellerini önüme koysalar yüzlerine tükürmeye tenezzül etmem .
He bazı servisler var çok kral onlarında hakkını yemem tabi ben denk gelemiyorum .

Bugüne kadar 2 servise gittim .
- Amasya/Merzifon Pol-Sa , iyi bir servis . Hemde çok iyi diyebilirim .
- Çorum Merkes Sima , Çalışanlarına araba teslim etmektense kendim yapmayı tercih ederim .

Hangi şehirdesin ,bunu yazarsan sana servis önerilemiz olabilirdi,tek servisle yetinmemelisin ABS konusunda,MAİS e mail veya telefon ile ulaşabilirsin...

İzmitteyim 2 tane servise gittim biri kocaelide digeri ist.da aracı aldıgım yere götürdüm.Ve bana abs devreye girdiginde aracın durma mesafesinin uzaması normal cok zorda durabilir dediler.tamam mesafe uzarda yani abartılı bu.su servise götürün diyebilceğiniz bir yer varsa izmite çok uzak olmaması durumunda bi de oraya götüreyim

Bazı servisler ne biçim ya..O servislerin personellerini önüme koysalar yüzlerine tükürmeye tenezzül etmem .
He bazı servisler var çok kral onlarında hakkını yemem tabi ben denk gelemiyorum .

Bugüne kadar 2 servise gittim .
- Amasya/Merzifon Pol-Sa , iyi bir servis . Hemde çok iyi diyebilirim .
- Çorum Merkes Sima , Çalışanlarına araba teslim etmektense kendim yapmayı tercih ederim .

Evet birde ustaların konusma biçimlerini görseniz.2dir gittiğimde çok ters bi konuşma uslupları vardı.Yani ben sorunumu çözmeye çalışıyorum seninde işin o

İzmitteyim 2 tane servise gittim biri kocaelide digeri ist.da aracı aldıgım yere götürdüm.Ve bana abs devreye girdiginde aracın durma mesafesinin uzaması normal cok zorda durabilir dediler.tamam mesafe uzarda yani abartılı bu.su servise götürün diyebilceğiniz bir yer varsa izmite çok uzak olmaması durumunda bi de oraya götüreyim
İzmit ekibi konuya el atacaktır

Merhaba ben de 2014 megane3 joy 1.5dci 110 hp edc var Uzun zamandir ortalama 6.0 gosteriyordu. Depoyu fulledim sifirladim hic mi degisme olmaz diye. Simdi 13.0 gosteriyor. Bu arizanin sebebi ne olabilir ustam? Araba gerçekten o kadarmi yakiyor yoksa gostergemi bozuktur sizce?

Ben dede 2012 megan 3 icon var yol bilgisayar ı kafasına göre takılıyor depoyu fulluyorum 1350 km gösteriyor 10 dk sonra 950 gösteriyor tekrar 1250 ye çıkıyor ne kullanıyor bilmiyorum yardımcı olabilecek var mi

Hızınıza göre hesaplama yapıyor.Atıyorum, o an 120 ile gidiyorsunuzdur kalan yakıtınız 950 km ve sonrasında 90 ile gitmeye başladığınızda 1150 km olarak gösterecektir.Bu durum şehir içi kullanım ve şehir dışı uzun yol kullanımında da farklılık gösterir.İisinde de hızda kullanıyorsunuzdur ama şehir içinde dur kalklar vardır kalan yakıtı daha az gösterir.Bunun dışında bir durumda arıza olabilir.

Ben dede 2012 megan 3 icon var yol bilgisayar ı kafasına göre takılıyor depoyu fulluyorum 1350 km gösteriyor 10 dk sonra 950 gösteriyor tekrar 1250 ye çıkıyor ne kullanıyor bilmiyorum yardımcı olabilecek var mi

Geri