Megane 3 lpg taktıran var mı ? Görüşleriniz.. ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tsansar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tsansar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar, 2012 model bir megane 3 aldım bu ilk benzinli arabam. Aracıma lpg taktırmak istiyorum. Balıkesirde görüştüğüm bir usta Landi önerdi. motora uyumludur dedi. tek korkum motora bir zarar vermesi, sübapları üzmesi. etrafıma bakıyorum 100 bin km yol yapmıs focus lar var lpg de etrafımda keza bır cok markada var tabıkı. Bildiğim kadarıyla ve servısten ogrendıgıme gore aracımda euro 4 motor varmıs. lpg taktırmayı dusundugum ustamın soyledıgıne bu motorlarda sıkıntı yokmus yanı magnezyum alasımlı subaplar yokmus. Sizlerin önerileri nelerdir Lpg taktırıp da kullanan var mı görüşleriniz nelerdir ...

Fikirlerimi özelden yazdım :)

Ankarada reno servisim var gelen 10 tane meganeüçden 7 sinde tüp var gayet memnunlar marka olarak prinsi tavsiye ederim.

Benim aracım 2012 model motor euro5 diye geçiyor ben de taktırmayı düşünüyorum ama magnezyum muhabbeti var kafam karıştı

Mustafa Bey ben en sonunda servise sordum euro 4 var dediler benumkine

euro 5 motorlar magnezyum alaşımlıdır. renault ortalama 2012 yılında başladı euro 5 üretmeye. servise danışın motor hakkında.
eğer lpg taktırırsanız ortalama 1500 tl gibi bir masraf açar 30 35 bin km sonra. yapılırken de eğer mümkünde çelik sübap taktırırsanız sıkıntı yaşamazsınız sonrasında.

Acaba uzun zamandır kullanan birisi yok mu onun görüşleri nelerdir

Acaba uzun zamandır kullanan birisi yok mu onun görüşleri nelerdir
bende lpg yok ama lpgli euro 5 motor kullanan arkadaşım var. 6 bin civarında 3500tlye prins yağlı sistem lpg taktırdı şimdi 44 binde geçen hafta sübapları değiştirdi 1500 2000 arası bir hesap çıktı.

Servise de sordum benimki E4 motormus sanırım subap sıkıntım olmayacak. Ustamın vana önerdiği landi marka kiti taktirsammi acaba

Geri