Megane 3 1.6 CVT (gaza tepki vermeme sorunu)

guvenosman

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Aracım 2013 model benzinli Lpg yok yeni aldığım aracım 94000 km de .. aracı bir müddet kullanıyorum Işıklarda duruyorum yeşil yandığında ayağımı frenden çekip gaza basıyorum ama tepki vermiyor dip gaz yapıyorum yine yok bir uyarı da vermiyor stop edip çalıştırıyorum normale dönüyor ya da aracı kullanıyorum park edicem durup aracı geri konumuna alıyorum araç gaza tepki vermiyor yine stop edip çalıştırıyorum normale dönüyor .. sürekli değil arada sırada yapıyor bunu garip tarafı ise herhangi bir ikaz yada uyarı vermemesi :(

Aracım 2013 model benzinli Lpg yok yeni aldığım aracım 94000 km de .. aracı bir müddet kullanıyorum Işıklarda duruyorum yeşil yandığında ayağımı frenden çekip gaza basıyorum ama tepki vermiyor dip gaz yapıyorum yine yok bir uyarı da vermiyor stop edip çalıştırıyorum normale dönüyor ya da aracı kullanıyorum park edicem durup aracı geri konumuna alıyorum araç gaza tepki vermiyor yine stop edip çalıştırıyorum normale dönüyor .. sürekli değil arada sırada yapıyor bunu garip tarafı ise herhangi bir ikaz yada uyarı vermemesi :(

Gaz pedal müşürü olabilir. Serviste Clip ile bakilmasi gerekir.

teşekkür ederim cevabınız için..
gidip baktırdım gaz pedalının dip kısmında yer alan elektronik aksamdan vermiş hatayı .. hatayı sıfırladılar bir kaç kez daha yaparsa getirin müdahale edelim dediler..

@guvenosman,
Konu ile alakası yok, KM değerini görünce yazayım dedim. Aracınızın büyük ihtimalle bu KM değerine kadar şanzıman bakımı yapılmamıştır. Yaptırmak isterseniz şuradaki bilgilerden faydalanabilirsiniz: http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=93542&p=1047235&viewfull=1#post1047235

Geri