Megane 2 vites geçişinde stop etme

cool_ive45

Kayıtlı Üye
45-Manisa
Merhabalar, Aracım son iki üç gündür stop etmeye başladı. Sabah ya da öğlen fark etmez aracı çalıştırıyorum ve kavşağa geldiğimde vitesi 2'den 1 e alınca stop ediyor. 10 dk falan kullandıktan sonra stop etme de kesiliyor. Sizce sorun neden olabilir. Aracımda rolanti dalgalanması falan yok. Daha önce de benzer bir sorun yaşadığım için gaz kelebeğini daha 2 ay önce falan temizlettim. Başka bir sorun için geçenlerde tamirciye gitmiştim. Usta "Krank Mili Sensörü" arıza gösteriyor değişmesi lazım demişti. Sorun onunla alakalı olabilir mi?

ARAÇ: Megane 2 HB 1.6 16V Dinamik Benzin/LPG (2006)

Son düzenleme:
krank devir sensörü arızası varsa sabahları geç çalışma problemi baş gösterirdi diye düşünüyorum. kavşaktan dönerken istop etme boğaz kelebeği ve ateşlemeyle alakalı olabilir çünkü başıma gelmişti bujiler ölükmüş.

Merhabalar, geç çalışma problemim var üstelik sadece sabahları değil, motorun soğuk olduğu her zaman.
krank devir sensörü arızası varsa sabahları geç çalışma problemi baş gösterirdi diye düşünüyorum. kavşaktan dönerken istop etme boğaz kelebeği ve ateşlemeyle alakalı olabilir çünkü başıma gelmişti bujiler ölükmüş.

Merhaba , krank sensöründen olduğunu düşünmüyorum , onun sorunları daha farklı oluyor. Boğaz kelebeği temizlendiğinde kalibrasyonu yapıldıysa Maf sensörü ve rölanti motoruna yoğunlaşın , yok yapılmadıysa ilk onu yaptırın derim ben. Tabi bunu hem benzin hem lpg de yapıyorsa , eğer sadece lpg de ya da benzinden lpg ye geçiş sırasında yapıyorsa lpg ci bakmalı diye düşünüyorum.Geçmiş olsun.

Merhaba , krank sensöründen olduğunu düşünmüyorum , onun sorunları daha farklı oluyor. Boğaz kelebeği temizlendiğinde kalibrasyonu yapıldıysa Maf sensörü ve rölanti motoruna yoğunlaşın , yok yapılmadıysa ilk onu yaptırın derim ben. Tabi bunu hem benzin hem lpg de yapıyorsa , eğer sadece lpg de ya da benzinden lpg ye geçiş sırasında yapıyorsa lpg ci bakmalı diye düşünüyorum.Geçmiş olsun.

Merhabalar, Boğaz kelebeği temizlendiğinde usta adaptasyonunu da yapmıştır diye umut ediyorum.(İnşallah yapmıştır.). Sanırım sadece LPG de yapıyor. Arabayı benzine aldığım zaman sanki başka araba kullanıyor gibi oluyorum. Hızlanması,vites geçişleri, gaza verdiği tepki falan çok değişiyor aracın.

Geri