Megane 2 - Rölanti dalgalanması ve stop etme sorunu

Benim megane 2004 var.ilk çalıştırdığımda eğer gaz vermezsem stop ediyor,rölantide durmuyordu. Boğaz kelebegini temizlettim.Sorunum halloldu.Yanıt yazan tüm uyelere teşekkürler.

sorunu çözebilen var mı ?

bir buçuk yıldır 2005 megane 2 hb kullanıyorum. ilk aldığımda rolanti sorunu bendede vardı. önce boğaz kelebeği değiştirdiler olmadı sonra bujiler bobinler kablolar vs. olmadı. sonra egsoz oda olmadı bir türlü çözemediler. sonra birtane gerçekten usta olan birisi geldi ve arabanın SENTESİNİN doğru ayarlanmadığını söyledi sadece yarım saat uğraşarak sorunu çözdü. arkadaşlar aklınızda buda bulunsun az daha benim motoru indireceklerdi zor kurtardık.

Arkadaşlar sorunu bende yaşadım. Genelde bütün sorun LPG ayarı ile ilgili enjeksiyon basınç ayarları yapıldı aracımın hiçbir sorunu kalmadı. Boşuna benim gibi masraf yapmayın.

Geçen hafta sonu aynı problemle bende karşılaştım.aracım 2005 model megane 2 otomatik şanzıman ve lpgli.sabah aracıma binip çalıştırdım biraz çalıştı vitese taktığımda 1 m gittikten sonra stop etti ve tekrar çalıştırdım Lpg taktırdığım yere gittim bilgisayara bağlayıp test ettiler bizlik sorun değil dediler.daha sonra eve geldim tekrar araca gittiğimde araç çalışmadı baya uğraştım marş alıyor fakat çalışmıyordu.özel servise götürdüm aracı bilgisayar bağlandı test edildi araç ısındıktan sonra problem yapmıyor sadece soğukken problem yapıyordu bir gün aracı serviste test için bıraktım sonraki gün aracı almaya gittiğimde araçta sıkıntı çıkmadığını söylediler ve sorun kendi kendine çözülmüştü.okuduğum yorumlarda farklı sorunlarda görüyorum ve net bir çözüm yok sanırım.

Arkadaşlar merhaba,
foruma yeni üye oldum ve geçen hafta 2006 model Megane 2 HB aldım.

Şu anda bende de arabayı start ettikten sonra stop etme sorunu var. gaz vermezsem direk arabanın devri düşüyor ve stop ediyor. burada ki 4 sayfalık yorumları okudum belirli bir sonuç çıkmamış. bu sorunu kesin olarak çözen arkadaşlardan yardım bekliyorum. teşekkürler

edit: benzinde kullanırken de aynı sorun var.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar;
megan 2 2004 hb 1.6 16v rölanti de devir ne kadar olması gerekiyor?

850 ile 900 arası olması gerekir boğaz kelebeğindem kaynaklabilir

ben bugün kelebek boğazını temizlettirdikten sonra usta gaz ayarı yapılması gerekiyor dedi
gaz ayarı için ustaya gittiğimde LPG' de 700 Benzinde 600 dedi ve normal birşey yapmaya gerek yok dedi
doğru mu acaba?

Sadece Basınçı biraz yükseltti sanırım ve flitre değiştirdi başka birşey de yapmadı.
850 900 biraz fazla değil mi
fiat doblo 1.6 multijet kullandım bir ara onda da ancak 900 felandı rölantide araç

stop etme sorunu bende de var 2005 model 1,4 16 v megane 2 hb kullanıcısıyım. boğaz kelebeği temizlendi ve rölanti 1000 devire çıktı ve şu ana kadar 1 kez stop etti. Sanırım düzelecek :)

Geri