- Konuyu Başlatan
Birşey söylicem ersun belki inanmayacaksın bendede aynı sorun var. Bilmiyorum ama bana göre klima tam anlamda soğutmuyor gibime geliyor bar'ı ölçtük tam kıvamında ne eksik ne fazla ustalamın teşhisine göre klima kompresöründen olma ihtimali yüksek diyor ama bilmiyorum tabiikide denemedim.
Ben bunu fark ettiğimde bilgisayara bağladık klima katına girdik kompresör bir duruyor bir çalışıyor her çıt sesi geldiğinde açıp kapattığı şey kompresör yani onun içinde arızanın ondan olduğunu düşünüyoruz.
Bide şunu denermisin bende öyle oluyor çünki ;
Normal şekilde trafikteki akış bittikten sonra yani işten eve geldikten sonra aracı stop etmeden klimanın hız derecesini 0'da bırak ''AC'' yi aç klimanın hızını adım adım biraz bekleyerek artır açma kapatma yapacakmı bi bak bunu denediğinde açıp kapatmayı '' çıt çıt '' sesini yapmıyorsa ve altta söylediğimi yapıyorsa galiba arızamız aynı kardeşim :/
Birde bu yukarıda söylediğimi denedikten sonra şunu dene '' AC '' yi kapat biraz bekle 5 10 saniye sonra önce klimanın hız derecesini 4 yap üfleme sırasında '' AC '' ye bas '' çıt çıt '' yapacakmı diye bi bak ben bunu kendi aracımda arızayı bulmaya çalışırken fark ettim bende böyle yapınca klima devreye girip çıkıyor ard arda zaten deviri 1 mil aşşağı 1 mil yukarı yaptıranda ard arda girip çıkmasından dolayı.. :S :/
Benim arızanın birebir aynısı tarif etmişsin
söylediklerini çok önceleri tespit ettim her gittiğim tamirciyede bu olayları gösterdim net bişey söyleyen yok.
işin garip tarafı bunun normal olduğunu bile söyleyen odu.
ac ışığı yanıkken bir anda 4e alırsan benimki en az 5-6 kez çıt çıt yapıyor.
onun haricinde yavaş yavaş arttırınca sorun yok.
bana birisi net bişey söyleyene kadar kesinlikle söktürmeyeceğim. ön tampon felan sökülmesi gerekiyor diyorlar.
ne zaman araba ben gitmeyeceğim derse o zaman baktıracağım.
kilitmemiş kompresörü denizlide 350-400 tlye hallediyorlar.
ben son çare olarak forum sponsoru inanlar cotechteki arkadaşa yazdım henüz cevap gelmedi.
http://www.renaultfanclub.com/showthread.php?t=74542&p=837208#post837208