megane 2 hb bakım ve çeşitli sorunlar!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan durgun43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

durgun43

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
öncelikle merhaba 2005 model benzinli 95000 km de megane 2 hb 1.6 16v aracımı yaklaşık 1 senedir kullanıyorum bulunduğum yer itibariyle aracı doğru düzgün sanayiye bile götüremiyorum 2 ay sonra aracı bakıma sokucam ve bir kaç sorum var
1- aracın motoru yağ yakıyor sızıntı yok yağ yaktığından eminim 2000 km de hemen hemen 1 lt yağ ekliyorum. servise sordum 3000 tl yi gözden çıkar dedi ama yaptırmak bana mantıklı gelmedi böyle binsem sorun olurmu.

2- Aracın motoru soğukken debriyaja basıp gaz verdiğim zaman belli bi devirde cayır cuyur ses geliyo motor ısınınca sorun yok yaz aylarındada aynı şekil hiç bi problem yok. Sebebi ne olabilir

3- Yine motor soğukken ve vites boştayken gaza yüklendiğim zaman belli bi devirde araç bariz bir şekilde sallanıyo dikiz aynamdaki süs eşyasının 8 şiddetinde sallanmasından belli zaten bunun sebebi ne olabilir.

4- Ön camın değişmesi lazım kasko yok orjinal cam fiyatları nelerdir acaba.

5- Son olarak da haziran ayında aracı bakıma sokcam ancak bu benim ilk arabam ve ilk bakımım nasıl oluyo bu işler bakım paket halindemi yani değişecek parçalar bellimi yoksa aracı testemi sokuyolar yoksa benim isteklerim doğrultusundamı bakım yapıyolar nedir yani

malesef çok eksiğim bu konularda ilgilenip yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Merhabalar .
Kardeşim bakım hakkında şöyle bir olay var . Daha önce aracınızın ağır bakımları yapılmış mı?
Eğer yapılmadıysa değişmesi gerekenler.
1- Triger seti
2-Devir daim
3-V kayışı
4- Bujiler
5- Motor yağı
6- Antifiriz
7- Hava - Polen - Yağ filtreleri
8- Balataların durumuna göre balatalar
Bu liste biraz daha uzar gider aracın durumuna göre.
.Ön cam için fiyat araştırması yapın
. Aracın sallanmasıyla alakalı olarak hareket halinde iken bu sekilde bir sallanma oluyormu eğer oluyorsa sıkıntı var demektir bir ustaya götürün.
. Aracınız yağ yaktığı halde yaptırmazsanız ileride daha büyük sıkıntılar yaratır size bir an önce yaptırmanızı tavsiye ederim.
. Cayır cuyur ses nasıl bir şey onu anlayamadım inanın :) Bir video çekip atarsanız belki bir fikrimiz olabilir.
İyi akşamlar.

teşekkürler iyi akşamlar

öncelikle merhaba 2005 model benzinli 95000 km de megane 2 hb 1.6 16v aracımı yaklaşık 1 senedir kullanıyorum bulunduğum yer itibariyle aracı doğru düzgün sanayiye bile götüremiyorum 2 ay sonra aracı bakıma sokucam ve bir kaç sorum var
1- aracın motoru yağ yakıyor sızıntı yok yağ yaktığından eminim 2000 km de hemen hemen 1 lt yağ ekliyorum. servise sordum 3000 tl yi gözden çıkar dedi ama yaptırmak bana mantıklı gelmedi böyle binsem sorun olurmu.

2- Aracın motoru soğukken debriyaja basıp gaz verdiğim zaman belli bi devirde cayır cuyur ses geliyo motor ısınınca sorun yok yaz aylarındada aynı şekil hiç bi problem yok. Sebebi ne olabilir

3- Yine motor soğukken ve vites boştayken gaza yüklendiğim zaman belli bi devirde araç bariz bir şekilde sallanıyo dikiz aynamdaki süs eşyasının 8 şiddetinde sallanmasından belli zaten bunun sebebi ne olabilir.

4- Ön camın değişmesi lazım kasko yok orjinal cam fiyatları nelerdir acaba.

5- Son olarak da haziran ayında aracı bakıma sokcam ancak bu benim ilk arabam ve ilk bakımım nasıl oluyo bu işler bakım paket halindemi yani değişecek parçalar bellimi yoksa aracı testemi sokuyolar yoksa benim isteklerim doğrultusundamı bakım yapıyolar nedir yani

malesef çok eksiğim bu konularda ilgilenip yardımcı olursanız cok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Merhaba kardeşim, öncelikle bakımın şimdiden hayırlı olsun.
Aracın yağ yakması motor istediği anlamına geliyor. Yaptırıp yaptırmamak sana kalmış. Yağını tamamladığın sürece çok sorun olmaz. Ama unuttuğun an 3000 değil 5000 le kurtaramazsın.
2-3. sorularının cevabı aynı, motor takozlarını takım olarak değiştireceksin.
Ön cam 185 TL daha ucuzları da var ama tavsiye edilmez. Serviste 1200 TL civarı.
Bakım candır. Ne kadar iyi bakım yapılırsa araca seni yolda o kadar korur.

Geri