Evt arkşlar çok şükür ilk bakımı sorunsuz atlattık
Şikayetlerim ve sonuçlarım
1) Park sensör sesini yükseltmek
Ses seviyesi 5 e yükseltildi ve sorun çözüldü
2) Kameram çalışmıyor
Kameramı aldıgım bayii de kontrol ettirmem gerekiyormuş o yüzden artık birdahaya kaldı ama tlfon ile görüştüm garanti kapsamında oldugu için sorun teşkil etmez gerekirse yenisi takarız dediler
3) Aracın engibeli yollarda arka bagaj kapağındaki lakur lukur ses
A
racın plastik aksamları olsun fitiller ve aklınıza gelebilcek heryeri elden geçirildi yağlandı sıkıca temizlendi şuan için ses 0
4) Balataların kısa ömürlü oldugu söyleniyor kontrol edilsin
Balatalarım tamamen tertemiz,0 dan farksız kendi gözümle gördüm,bak bu 0 ı buda seninki dedi arada hiçbir fark yoktu gerçekten Burdan anlaşılıoyrdu balataların erke bitme sebebi tamamen kullanıcı hatası,belki nadiren bazı arkşlarımıza kısa ömürlü denk gelmiş olabilir bunu kesin olarak bilemeyiz,bizim ilçede yollar geneli düz,bende titiz kullanıcıyım kolay kolay fren kullanmam motor freni yaparım yolar ezberimde oldugu için yokuşa yaklaştım mı vites küçülterek ilerlerim
5) Arnavult taşlı (engibeli) yolda direksiyon kutusundan gelen ses (sanki boş bir
kutunun içinde başka bir boş kutu çalkalanır gibi)
Direksiyon kutusu için test sürüşü yapıldı benimki sağlammış,o sesi bir kez duydum demiştim,eğer öyle birşey olsa her çukurda duyarsınız dediler ara sıra dğeil dediler
6) 80 km/h geçtiğimde aşırı rüzgar sesi(vuuuu vuuu gibi)
Ellerinde parça olmadını için birşey yapamadılar ama bununda çözümü varmış iyileştirilmiş parça gelecek oda birdahaya kaldı
7) Sabah hava sogukta araca ilk bindiğimizde amortisörlerden gelen
karyola gıcırtısı gibi bir ses (sanırım çözümü viraj demiri askı rotlarının değişimi)
Aracın rot ları komple söküldü,orjinalindeki lastikler söküldü,yenileri takıldı,şuan için ses 0,her sabah geçtiğim kasisten bu sefer 2-3 kar daha gaza basarak geçtim banamısın demedi
8) Güncel yol bilgisayarını yüklemenizi istiyorum (aracım 2012 aralık çıkışlı ve
yol bilgisayarımda saat yok ama 2013 lerin yol bilgisyarında saat var)
Güncel yol bilgisayarı diye birşey yok isterseniz saati aktif ederim dediler bende gerek yok o zaman dedim
9)Lastik havaları kontrol edilsin
Kontrol edildi hepi kapıdaki değerlere göre ayarlandı
Araca Elf solaris 5w 30 yağ koydular
Akü değerlerim normal ama araca antifiriz eklemesi yaptılar,0 araçlara az koyuyolar malum,sizde kontrol ettirin
Sonuç olarak çok memnunum arkşlar,aracı ordan almamama rağmen çok ilgililer satışçıları bilemem ama servisleri işini bilen,işini seven usta ve yardımcılarıyla dolu
Yemek bile yedik hepbirlikte
Ankara çelik oto renault a ve özgür ustama herşey için tşkrler