Herkese Merhabalar Aracımız Renault Megane 2 1.6 16v Authentique Faz2 Benzinli 2009 model Lpg mevcut (Markası Tomasetto) Motoru Oldukça Sağlıklı Ama sorun yok değil. Öncelikle arabayı 5 sene önce almıştık 2. el olarak. Araçta çok sorun olupta nasıl dile dökeceğimi veya dile getireceğimi bilemediğim sorunlar ve teker teker söyleyeceğim. Araçta Lpg Açıkken motor çok yekiniyor, acayip silkeliyor, söylemesi ayıp olmasın hayvan gibi yanında benzin harcıyor. Ha Bu lpg deki sorunların çoğu benzindede oluyor. Bujilerimiz değişti değişeli 14000 km oldu, bobinlerimiz sağlam, buji kablolarımız sağlam, ateşlemede sorun yok, elektronik açıdan sorunumuz yok, baskılar değişeli 5000 km oldu ve her bilgisayara bağlandığında (ben 14 yaşındayım) ben araç çalıştıktan hemen sonra yanıp 3 sn sonra sönen motor lambası, köye gittiğimizde motor lambasının sürekli yanıp sönmesi, tamircinin bilgisayara bağladığında tonla ! işaretlerinin görünmesi gözümden kaçmıyor değil ve bunu söylediğim halde bana küçük muamelesi yapıp umursamıyorlar ama bilgisiz değilim. Araç rölantide dagalanma yaşıyor, durup dururken stop ediyor, çok silkeliyor, vuruntu gibi bir ses geliyor, zor ısınıyor, yağ kaçağımız yok. Lpg de araç yokuş kalkışlarında çok zorlanıyor (yekiniyor), stop ediyor, sabah çalıştırmalarda 2-3 çalışmada anca marş alıyor ya doğru dürüst ateşleme olmuyor ya da araç yakıtı almıyor, gaz enjektörünü kendim temizledim sapa sağlam çalışıyor, ve hiçbir usta sorunumu umursamadı ve benim korkum bu sorunun zamanla büyüdüğü ve motora zarar gelmesi. Bildiğin hikaye gibi oldu, ne derseniz haklısınız ama lütfen kesin bir cevap verin.