Megane 2 geç çalişma problemi çözüldü

Merhabalar...
Sorunum sizinki ile aynı geç çalışma. Çatlak hortumu bulduk değiştirdik,
o gün yapmadı geç çalışma ama ertesi gün devam etti.
Bu bahsettiğiniz conta nasıl bir şey büyüklüğü, tam olarak neresinde.
(Siz conta ve hortumu değiştirdikten sonra tamamen kurtuldunuz mu bu dertten)

merhaba.. hemen konuya geçiyorum .

2005 1.6 lpgli megane 2 sahibiyim. 2 senedir geç çalışma problemi vardı. ilk çalıştırmada geç alıyordu veya motoru stop edip üzerine 2 dk süre geçmesi marşı geç alması için yetiyordu .Bunun sebebi motor stop edince veya ilk çalıştırma esnasında, benzin pompasının barının düşük olmasıymış. pompanın üzerinde 2 adet siyah hortum var , hortumlardan birinde çatlak varmış dolayısıyla ilk çalıştırmalarda yada motoru stop edip üzerine zaman geçince pompadaki bar düşüyor .

Sonra bu hortumu değiştirdik pompayı yerine taktık yine geç çalışma devam etti pompayı tekrar sökülüp incelenince pompanın üzerinden sökülen bi parçada yuvarlak plastik conta var onlar miyadını doldurmuş yeni conta takıldı şimdi marş bastığı an saniye içinde çalışıyor araç . O conta için şöyle bişe dediler çatlayan hortum değiştikten sonra bar yükseldiği için contanın zarar görebileceği söylendi , şimdi problem yok kurtuldum geç çalışma probleminden.

Sizlerin böyle bi problem karşısında teşhis koyması açısından şunu ekleyim , benim aracım herzaman tek marşta alırdı ama marşı uzatarak tek marşta alırdı eğer böyleyse pompaya bakın , eğerki aracınızın çalışması için 3-4 kere marş yapmanız gerekiyorsa manyetik kaptöre diğer adıyla krank sensörüne baktırın .

Merhabalar...

Merhabalar...
Merhaba hayırlı ramazanlar. Sonradan takılan hortum yerinden pırtmış olabilir eğer pırtmışsa yerine oturtup kelepçe takıp biraz sıksınlar .Hortumdan değilse eğer bahsettiğim conta minicik yuvarlak bir conta , bu işle uğraşanların nerde olduğunu bilmesi lazım ,ben hatırlayamıyorum malesef.

Ben bu çözümleri yaptırdıktan bi süre sonra geç çalışma problemi yine tekrarladı .Pompa motoru uğultulu çalışmayada başlamıştı , sorunun kaynağı pompa motoru dendi bana .

Sonrasinda yetkili serviste orjinaliyle değiştirdim . Adanadaki servisleri aradım 1300 lira dediler , osmaniyedekini aradim 1200 dediler pahali geldi . Sonra bi ara niğdede bulunurken birde niğdedeki yetkili servisi aradım 900 tl ücretle 2 yıl garantili olacak şekilde şamandıra + motor komple değişimi yapıldı .

Benim pompayı yakmamın sebebi az benzin bulundurma ve Adana sicakları .

MX4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Geri