Arkadaşlar selam, öncelikle foruma çok uzun zaman önce üye olmuştum. Sonrasında aracımı satmak durumunda kaldım, şimdi tekrar bir araba aldım 2005 Megane II.
Bende araç ile ilgili bazı sıkıntılar yaşadım yaşıyorum, şöyle ki;
aracı aldığımda hafif bir ıslaklık ve pis bir koku vardı ön sağ zeminde, satan kişi arabayı yıkarken kapıyı açık unutmuşlar su girmiş dedi.
Zamanla koku geçer araç kurur dedim hatta araç kurutma yerine götürüyordum ki kardeşim zemin döşemesini kaldırınca alttaki o sarı renkli kaplamanın çamur gibi olduğunu gördüm hem ön hem arka taraf, aracın tüm elektrik aksamı da oradan geçiyor. Nasıl bir şey döktüler ise stepne lastiğinin orda bile altta yağ gibi bu madde dökülü idi. Vel hasıl zemin kaplaması değişti ama bu cam problemi bende de baş gösterdi. İlk başlarda şöför tarafından kumanda ederken sağ yolcu camı açılıyor ama kapanmıyor, yolcu tarafından da kapanıyor ama açılmıyordu. Cam motoru bağlantılar vs ustama baktırdım yapamadı. Öyle kullanmaya devam ettim, bir süre sonra bu sorun arka sol cama sirayet etti, geçen gün de araçta giderken teybin sesini açarken farkettim sağ cam inip kalktı, önce eşim oynadı sandım sonra baktım ki direksiyondan teybin sesini oynayınca cam hareket ediyor, 5-6 dakika sonra bu durum düzeldi. Fakat cumartesi günü araç ile giderken yakıt almak için durdum, yakıt aldıktan sonra abayı yıkatmak için yıkamaya girdim birkaç dk önce çalışan sağ cam kapanmaz oldu, direk ustama gittim. komple söküp baktılar cam motoru sağlam birşey yok ama çalışmıyor yukarı çıkmıyor. onlarda burada yazılan soketleri söktü taktı başka megane ait soket bile taktı ama olmadı, ite kaka kapadık şimdi açmıyorum kapanmaz diye. Bana aracın beyninde sorun olabilir dediler. Ayrıca bazen ilk çalıştırmada almıyor marş sonra bastığımda hemen çalışıyor. Çok soğudum bu yüzden satmayı bile düşündüm, bu konuda tecrübesi olan arkadaşlarımın tavsiye ve önerilerini rica ediyorum. Teşekkürler.