Selamün Aleyküm Arkadaşlar
Forumda yeniyim 1 ay önce megane 2 hb 2004 otomatik dynamique 1.6 16v aldım
Hesaplarıma göre araç lpg de istanbul şehir içi 660 kuruş yakıyor bu bana çok ama çok fazla geldi ( LPG litre fiyatı 3,50 kuruştan alıyorum ) LPG sistemi Atiker
gaz ayarı yaptık olmadı, maf sensörünü değiştim olmadı, oksijen sensörü temizledik olmadı araç halen çok yakıyor araçta herhangi bir arıza kodu da yok ve çok sakin kullanan biriyim
forumda biraz araştırdım 25 veya 35 kuruş arası yakıyor diyolar genelde
ortalama yakıt tüketimi hangisi oluyor aceba ?
benim araçta görülen max 2 bin devirde
ORTALAMA: 16.3 L/100
ORTALAMA: 12.4 Km/h
ANLIK: 11 İLE 16 arası değişiyor
YAKIT TÜKETİMİNİ EN AZA NASIL İNDİREBİLİRİM BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
aracın bakımı yeni yapıldı yağ ve tüm filtreler değişti bu arada
GELELİM 2. KONUYA
Aracım rolantide 900 devirde çalışıyor araç otomatik olduğu için D ye alıp ilerliyorum trafik veya kırmızı ışıkta falan durduğumda frene bastığım halde araç bi 15 saniye falan 1.100 devire kendi kendine gaz veriyor 15 saniye sonra gaz kesip rolanti 900 devire düşüyor bu normal mi yoksa bi sorun mu var bilemedim
BİLGİLİ ARKADAŞLARIN YORUMLARINI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Forumda yeniyim 1 ay önce megane 2 hb 2004 otomatik dynamique 1.6 16v aldım
Hesaplarıma göre araç lpg de istanbul şehir içi 660 kuruş yakıyor bu bana çok ama çok fazla geldi ( LPG litre fiyatı 3,50 kuruştan alıyorum ) LPG sistemi Atiker
gaz ayarı yaptık olmadı, maf sensörünü değiştim olmadı, oksijen sensörü temizledik olmadı araç halen çok yakıyor araçta herhangi bir arıza kodu da yok ve çok sakin kullanan biriyim
forumda biraz araştırdım 25 veya 35 kuruş arası yakıyor diyolar genelde
ortalama yakıt tüketimi hangisi oluyor aceba ?
benim araçta görülen max 2 bin devirde
ORTALAMA: 16.3 L/100
ORTALAMA: 12.4 Km/h
ANLIK: 11 İLE 16 arası değişiyor
YAKIT TÜKETİMİNİ EN AZA NASIL İNDİREBİLİRİM BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
aracın bakımı yeni yapıldı yağ ve tüm filtreler değişti bu arada
GELELİM 2. KONUYA
Aracım rolantide 900 devirde çalışıyor araç otomatik olduğu için D ye alıp ilerliyorum trafik veya kırmızı ışıkta falan durduğumda frene bastığım halde araç bi 15 saniye falan 1.100 devire kendi kendine gaz veriyor 15 saniye sonra gaz kesip rolanti 900 devire düşüyor bu normal mi yoksa bi sorun mu var bilemedim
BİLGİLİ ARKADAŞLARIN YORUMLARINI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER