Merhaba arkadaşlar Megane1 1999 2.0 aracımız var konunun açılması üzerine yılar geçmiş ama rolanti problemleri bitmiyor.
Araba soğukken çalıştıktan kısa sonra stop ediyordu. Lpg'ciye gittim herhangi bir problem olmadığını söylediler. Motor ustası da bilemedi. Arabadan soğumuştum bir arkadaşın tavsiyesi üzerine Çorum'a Meşhur bi Lpg'ciye gittim ve araba soğuyunca LPG Regülatörün basıncı ayarlayamadığını söylediler regülatörü değiştirdik, yazılım attık. Motor soğukken stop etme sona erdi çok şükür.
Yukarıdaki sorunlar devam ederken birde motor sıcakken ışıklarda durduğumda, rölantideyken devir 1500-2000 gibi takılı kalıyordu gaz pedalina dokunduğumda normal seviyeye 800 civarına gelip düzeliyordu. Gaz pedalına basmassam düzelmiyor takılı kalıyordu. 90 km hızla giderken boşa aldığımda rölantide normal devirde duruyor. Bu sorunlar için rölanti ve gaz kelebeğini temizledik. Rçlanti motorunu , buji kablosunu, ısı sensörü, gaz telini değiştirdik hiçbir işe yaramadı. Gaz kelebeğinin yan sanayisi yok herhalde orjinaline 1300 TL fiyat istediler o parayı da veremem. Forumda okuduklarımdan sonra egzos manifoltun , rölanti motorunun ve Gaz kelebeğinin contalarını değiştirsek dedim ustama , sorunların bundan kaynaklanmadığını söyledi ve değiştiremedim
Ustamın dediği: sorunun gaz kelebeğine işaret ettiği ama ondan da kaynaklanmamış olabilir diyor
Şimdi ise rölanti problemi için hava filtre kutusundan gaz kelebeğine giden boru üzerinde hava ile alakalı bir sensör var . Havayı algılayan o sensörü değiştirmeyi planlıyorum tabii bulabilirsem.
Bu arada arabanın çekişinde, yakıtında herhangi bir problem yok.
Yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.