Megane 1 - Klima Sistemi Detayları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan meganne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
AC Analog Clima değilmiydi ya :D

yeni bir hikaye daha :D
çoruma gittim bugün...
yaşlı adam ile genç oğlan çalışıyo...

genç oğlan yoktu...yaşlı adam vardı...baktı...
sipopa bastı...gaz çıktı....dalga mı geçiyon dedi...bunda bişi yok...estağrirullah dedim...
dalga geçsem dedim 90 km gelmem buraya...
çalıştırdı baktı bişi yok dedi...

canım sıkıldı...sonra tam gidiyodum... genç oğlanı gördüm..
genç oğlan bindi...bişi yok dedi...nasıl yok dedim....sen yaptın dedim...2 hafta önceki gibi mi dedim...

sonra gazına baktı...300 gr gaz...400 gr gaz yok...gazı az dedi...

sonra radyatöre baktı...radyatörde yağ var....
bak buradan kaçırmış dedi......
radyatör sökülecek...

yarın yine gidecem...radyatör...su hortumları, söktür motorcuya, yeni soğutma suyu, sonra kaynak...sonra tekrar soğutma suyu....sonra tekrar gaz...uğraş dur...

bununda bi hilesi vardır ya...15 senedir bozulmayan radyatör, niye şimdi patladı..

:soru
hımm
:sinirli
:berbat
:(

Son düzenleme:
Senin arabanın tamamen düzelmesini bekliyorum, tüm konularını pdf olarak kitapçık yapıp "Megane 1 cinin başucu kitabı" diye konuya sabitleyeceğim.:)

ben de ona uğraşıyorum :D klima + motor...
çok az kaldı....çözmeme...

klima radyatorünün içini temizlerken sıktığı balata spreyi veya yeni taktığı expantion valve bozmuş olabilir..
mesela expantion valvenin altında vida var...kimse ne işe yaradığını bilmiyo..
bi hikmeti olmasa koymazlardı onu oraya :D
bu basıncını ayarlıyo galiba...

planım....yeni klima radyatorü ve filtre alacam...kaynakla uğraşmayacağım..
usta ben sökemem dedi, tamircine soktür..alttan sökülecek..
bunun üstten kolayca sökme yolu vardır...onu araştırıyorum :)

TXvalve.webp

ben de ona uğraşıyorum :D klima + motor...
çok az kaldı....çözmeme...

Valla siz ve sizin gibi her işten anlayan adamlar var bu ülkede ve hâlâ araba üretemiyorsak bu eğitim sisteminin suçudur... Megane nin mühendisinden bile daha çok bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum :)

Valla siz ve sizin gibi her işten anlayan adamlar var bu ülkede ve hâlâ araba üretemiyorsak bu eğitim sisteminin suçudur... Megane nin mühendisinden bile daha çok bilgiye sahip olduğunu düşünüyorum :)

vallaha bişeyden anladığım yok...arabalara da hiç ilgi duymazdım....
zar zor bi araba aldım...bozuyorlar...ben en ucuza tamir ettirmeye çalışıyorum :D
ve keyifle sürmek istiyorum :D çok şey mi istiyorum :D

algoristin megane 1 kitapcığına gelsin :D

klima çalışmıyor...sigorta atık , klima rolesi, oksitlenmiş soketler ,kompresör kavraması bozulmuş.

evaparotarden koku geliyor: polen filtresi tıkalı, evoparatör kirlenmiş, klimanın boşalma gideri tıkanlı, evoparatörde sigara dumanının katranı birikmiş

hava akışı yetersiz: polen filtresi tıkalı, evoparatör kirli basınçlı hava ile temizleyin...bozuk fan veya soketleri

devamı gelcek....:)

klima borularında terleme veya buzlanma : kısık expanstion valve, tıkalı dryer, tıkalı evoparatör(torpidodaki), gaz az, klima kayışı kayıyor

klima buz üflüyor: ayarı en düşük kademede...önemli bi sorun yok..

klima soğutma yapmıyor:

çok az etkiye sahiptir bunlar:
kirli polen filtresi, kirli klima radyatörü(arabanın önünde)
ama öndeki klima radyatörünü temizlemek , radyatörün aşırı ısısnmamasına etki eder.

gaz azalmış..

fan kayışı gevşek..kompresrün kavrama yeri aşınmış..

expantion valf bozuk veya ayarı bozuk

------------

ben sorunumu çözdüm bu arada....:D

Geri