Aliexpress de aynı gittigidiyor gibi bir site. Ancak bana göre daha iyi. Satış yapanlar özellikle başarı yüzdeleri yüksek olsun diye olumsuz oy vermeyin yenisini gönderelim diyorlar. Bizzat arkadaşımın başına geldi. Güneş enerjili çoklu şarj cihazı aldı ve 2 hafta sonra arzalandı. Geri göndermek istedi ama satıcı, o sizde kalsın ben yenisini gönderiyorum dedi ve gönderdi. Bozuk olanıda burada tamir ettirdi
Zaten ürünün sağlamlığını onaylamanız için belirli bir süre veriliyor siz onay verirseniz para satıcının hesabına geçiyor. Önemli olan Seller Feedback denen değerin 100 e yakın olması. Bu ise satıcının iletişimi, sattığı malın ilanda yazdığı gibi olup olmadığı ve kargolama süresine göre ayrı ayrı puanlamasına bağlı oluyor. Mesela verdiğim bağlantıdaki satıcı %91 oranında ben şahsen %97 ve üzeri olanlardan alıyorum. Yapacağınız alışverişte dikkat edilmesi gereken 5 nokta var.
1- İstediğiniz malı birkaç güvenilir satıcıdan araştırmak, çünkü fiyatları değişik olabiliyor, aynı malı 15~20$ farkla satabiliyorlar,
2- Satıcının Seller Feedback değerinin 100 e yakın olması,
3- Kargonun ücretsiz olması geç geliyor ama para ödemiyorsunuz. Bazıları ücretlidir dikkat edin.
4- Çok yüksek meblağlarda vergi ödemek zorunda kalırsınız mal gümrüğe takılır.
5- Her online alışverişte olduğu gibi sanal kart kullanılması önemli.
Ayrıca bu sistemde sadece satıcıya değil alıcıyada puan veriliyor. Sizinde puanınız sürekli olumsuz ise satıcı size işlem yapmayabiliyor.
Ben çok alışveriş yaptım hala postada olan malzemelerim var, gelmesini bekliyorum. İstediğiniz ürünü iyi araştırıp alabilirsiniz. Ebay ve amozondan kat kat iyidir.