Megane 1 aracım su alıyor yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan can604
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

can604

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi akşamlar. Birkaç gündür havalar malum. Şiddetli bir yağmur sonrası pazar günü aracıma bindiğimde ön tavan aydınlatmasından su damladığını fark ettim.:mad: Bu su nereden geliyor olabilir? diğer yerlerde bir sorun yok çok teşekkürler. iyi akşamlar.

Aklıma üç yer geliyor, ilki ön cam silikonunda sıkıntı olabilir, bu silikon üstte gördüğünüz fitil değildir. İkincisi radyo anteninden doğru giriyor olabilir. Üçüncüsü de sunroof varsa oradan girebilir. En basiti tavan lambasını söküp antenin oraya bakmanız olacaktır.

Aynısı bu gün bir arkadaşımın başına gelmiş o da megane 1 , Tavan aydınlatmasını söküp antenin vidasını gördük.Gevşemişti sıkıp önlem amaçlı silikonla etrafından geçtik.Bir dahaki yağmurda kontrol etme fırsatı olacak.

Birebir aynı olay geçen yağmurda başıma geldi. Benim Renault 5' in tavan lambasının içi suyla dolmuştu, söktüğümde anten saplamasından su geldiğini farkettim, somunu söküp anteni çıkarıp sıvı conta ile izole edip tekrar montajını yaptım. Basit ve ucuz.

Arkadaşların dediği gibi büyük ihtimal sizin de anten/tavan arası yalıtım bozulmuştur. Anteni söküp güzelce sıvı conta veya silikonla contalayıp takarsanız sorun kalmaz.

İşlem sonrası tavan lambasının içini oksitten ve kirden temizlemeyi unutmayın, oksitlenme nedeniyle tavan lambasının arıza yapıp masraf çıkarmasını engellemiş olursunuz.

herkese çok teşekkür ederim yarın ilk iş anteni kontrol ettirmek olacak çok sağolun çok teşekkürler:o

Uğur abinin dediği yöntem çok mantıklı. Hemen uygalamaya geçmelisiniz . Bu aralar havalar kötü

Geri