Megane 1.5 Blue DCİ tekleme sorunu

Ferhan Sağar

Kayıtlı Üye
42-Konya
Değerli Arkadaşlar merhaba,

Aracım 2020 model Renault megane IV 1.5 Blue DCİ. Arabam gaza basınca çok aşırı derecede vuruntu ve sarsma yapıyor. Ama bunu sürekli değil bazen haftada 1 bazen 2-3 haftada 1 yapıyor. Araç gaz yemiyor çekişten düşüyor ve inanılmaz bir sarsma yapıyor. Anlamadığım bunu neden ara ara yaptığı, bir arıza bir sorun olsa sürekli yapmaz mı bunu?

Geçtiğimiz günlerde Konya’dan Antalya’ya gittim yokuşlu yollarda bana mısın demedi asla bize sıkıntı vermedi. Döndüğümde de yaklaşık 1 ay hiçbir şekilde aynı sıkıntıyı tekrarlamadı. Ama son zamanlarda şehir içi kullanım sonrası tekrar yapmaya başladı.

Not: Vites geçişlerinde sıkıntı yok sadece vites aralarında gaza yüklenince nüksediyor sorun.

Kronik galiba, bendede yapıyor bazen çok sık veya sizin anlattığınız gibi değil. bu konu hakkında farklı yerlerde okumuştum şanzıman yazılımı ile çözülüyor diye

Yüksel Bey ilginiz için teşekkür ederim. Ama anlamadığım şey neden ara ara yaptığı bi arıza olması durumunda rutin olarak yapar diye düşünüyorum. Ne yapacağım bilmiyorum bi kaç ustaya götürdüm kullandılar ama onlar kullanırken yapmadı :) onlar da sorunu görmeden bi şey yapamayız dediği için elden bi şey gelmiyor şu an

Değerli Arkadaşlar merhaba,

Aracım 2020 model Renault megane IV 1.5 Blue DCİ. Arabam gaza basınca çok aşırı derecede vuruntu ve sarsma yapıyor. Ama bunu sürekli değil bazen haftada 1 bazen 2-3 haftada 1 yapıyor. Araç gaz yemiyor çekişten düşüyor ve inanılmaz bir sarsma yapıyor. Anlamadığım bunu neden ara ara yaptığı, bir arıza bir sorun olsa sürekli yapmaz mı bunu?

Geçtiğimiz günlerde Konya’dan Antalya’ya gittim yokuşlu yollarda bana mısın demedi asla bize sıkıntı vermedi. Döndüğümde de yaklaşık 1 ay hiçbir şekilde aynı sıkıntıyı tekrarlamadı. Ama son zamanlarda şehir içi kullanım sonrası tekrar yapmaya başladı.

Not: Vites geçişlerinde sıkıntı yok sadece vites aralarında gaza yüklenince nüksediyor sorun.
Merhaba , aracınızı cihaza bağlattınız mı ? Geçici veya geçmişte yaşanan hata kayıtlarını görebilirsiniz, bu tür arızaların bir çok sebebi olabiliyor. Enjektörlerde tıkanma olup motora doğru yakıt göndermeyebilir. EGR tıkanmasından kaynaklı olabilir , yakıt filtresi tıkanmasından da olabilir.

Merhaba , aracınızı cihaza bağlattınız mı ? Geçici veya geçmişte yaşanan hata kayıtlarını görebilirsiniz, bu tür arızaların bir çok sebebi olabiliyor. Enjektörlerde tıkanma olup motora doğru yakıt göndermeyebilir. EGR tıkanmasından kaynaklı olabilir , yakıt filtresi tıkanmasından da olabilir.
Merhaba hocam,

Evet egzoz emisyon hatası ve şanzıman hatası verdi bilgisayara bağlayınca Dün yakıt filtresini ve yağını değiştirdim, aynı zamanda depodan değil direk kaput içerisinden temizleme ilacı sıktılar. Arabayı eve götürürken aynı sorun tekrar etti faydası olmadı sanırım. Şanzıman hatasına gelirsek sorun şanzımanda olsa bunu sürekli yapmaz mıydı?

Şanzımanla ilgili sıkıntı olmaz. Bu arızaların diğer sebebi de akü ve şanzıman beyni ile kaynaklı olabilir. Şanzıman beynine oksitlenme yapmışsa ara ara bu arızaları yakar. Ekstra olarak aracın elektrik tesisatını bir kontrol ettirin düzgün akım yoksa arac beyni karışır ve tekleme gaz yememe gibi sorunlar yapar.

Geri