Megan3 dizel otomatik 80000 bakımı kaç lira?

by_carisma33

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar 80.000 km bakım ücreti serviste ne kadar? Özel serviste ne kadar tutar?

Arkadaşlar 80.000 km bakım ücreti serviste ne kadar? Özel serviste ne kadar tutar?

Yag 5-30 elf
Yag hava polen mazot filitresi
V kayis
Triger kayış
Devirdaim
Orjinal parcalar
Ağustos ayinda parcalar 550 lira tutmuştu 190 lirada işçilik vermiştim
Sizin fren balatalari ne durumda bilemiyorum ama reppa marka önler 50 arkalar 30 lira.
Bu arada aracim 2012 Fluence 110 hp dizel

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yag 5-30 elf
Yag hava polen mazot filitresi
V kayis
Triger kayış
Devirdaim
Orjinal parcalar
Ağustos ayinda parcalar 550 lira tutmuştu 190 lirada işçilik vermiştim
Sizin fren balatalari ne durumda bilemiyorum ama reppa marka önler 50 arkalar 30 lira.
Bu arada aracim 2012 Fluence 110 hp dizel

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Triger kayışı zincir ve bildiğim kadarıyla pahalı ama sizin araçtaki zincir değil galiba? Servis sadece bana otomatik triger kayışı için 1.750 tl fiyat çıkarmıştı 4 ay önce.Aracım 2015 megane 3 benzinli otomatik bu arada

Triger kayışı zincir ve bildiğim kadarıyla pahalı ama sizin araçtaki zincir değil galiba? Servis sadece bana otomatik triger kayışı için 1.750 tl fiyat çıkarmıştı 4 ay önce.Aracım 2015 megane 3 benzinli otomatik bu arada

Benzinli otomatik CVT, yani H4M/HR16DE kodlu motorlarda zincir mevcut. 200.000-250.000 km arası ömrü var.

Benzinli otomatik CVT, yani H4M/HR16DE kodlu motorlarda zincir mevcut. 200.000-250.000 km arası ömrü var.

Servisin dediği 4 yılda bir değiştirmeniz gerekiyor. Zincir özelliğini kaybediyor diyorlar. Km ile ilgili zaten benim aracım 30.000 de olduğu için sorun yok ama işte servis hangisi önce dolarsa diyor. Sizin tecrübeniz varsa paylaşmanızı rica edeceğim.

Servisin dediği 4 yılda bir değiştirmeniz gerekiyor. Zincir özelliğini kaybediyor diyorlar. Km ile ilgili zaten benim aracım 30.000 de olduğu için sorun yok ama işte servis hangisi önce dolarsa diyor. Sizin tecrübeniz varsa paylaşmanızı rica edeceğim.
Büyük ihtimalle diğer fluence/megane araçlarda bu şekilde gördükleri için kayış olarak düşünmüştürler, zincir olduğunu bildiklerini sanmıyorum. Bizim H4M/HR16DE motorlarına yabancılar çünkü yetkili servisler. 200.000'e kadar zincir ses yapmadığı sürece herhangi bir değişime gerek yok.

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim araçta triger zinciri mi var? MyRenault ta şu bakım bilgileri yazıyor.

Yağ filtresinin değiştirilmesi

Hava filtresinin değiştirilmesi

Polen filtresinin değiştirilmesi

Motor yağ değişimi

Eksantrik kayışı ve makaraların değiştirilmesi

Aksesuar kayışı ve makaraların değiştirilmesi

Soğutma sıvısının değiştirilmesi

Fren hidroliğinin değiştirilmesi

Klima akışkanının kontrolü ve seviyesinin tamamlanması

Klima sisteminin temizlenmesi ve kontrolü

Bu bakımlar kaç lira tutar diye güncelleyim sorumu . Kusura bakmayın myrenaulttan bakmak yeni aklıma geldi.

@by_carisma33,
DCI motorlarda triger seti değişimi 80.000 km veya 4 yıl (hangisi önce gelirse).

arkadaşın araç zincirli değil sanırım fakat zincir ise 4 yılda veya 80 000 de değişim olmaz kesinlikle bu rakamlar kayışlar için.

Büyük ihtimalle diğer fluence/megane araçlarda bu şekilde gördükleri için kayış olarak düşünmüştürler, zincir olduğunu bildiklerini sanmıyorum. Bizim H4M/HR16DE motorlarına yabancılar çünkü yetkili servisler. 200.000'e kadar zincir ses yapmadığı sürece herhangi bir değişime gerek yok.
Bende sizin gibi biliyorum ama işte servisler çok sağlıklı bilgi vermiyorlar. Forumda değiştiren arkadaş var mı acaba trigeri zincir olupta paylaşabilirse sevinirim.Birde otomatik vites araçlarda yağ değişimi yapılıyor mu?

Geri