Megan 2 benzin göstergesi ve servis ışığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Psclub
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hadi bakalım, merakla bekliyoruz sonucu :eyv

Havalar biraz ısınsın abi bu soğuklarda bişey yapamam ama başka eksikleri de var aracın her bir sorunun giderilişini Fotoğraflarla da paylaşacağım siz değerli RFC ailesi ile.

Allah razı olsun kardeşim bilgilerini benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim. Şamandıra yı sökünce çok işime yarayacak bu bilgiler.
Burası bunun için var Denizlide olsa fazla zaman almadan hallederdik.

Burası bunun için var Denizlide olsa fazla zaman almadan hallederdik.

Ben Rize'de ikamet ediyorum büyük ihtimalle de kendim elektrikçi bi arkadaşım ile yapacağız sizlerlede paylaşacağım. Tekrar Teşekkürler.

merhaba arkadaşlar. bir kaç gündür havalar güzel gidince ve şamadıra tekrar ağrıza verince şamandırayı söktüm. kablolarında filan bir kopukluk yoktu elektirikciye getirdim baktı temizledi ölçüm direncine birşeyler yapıp verdi oldu dedi. bende yerine taktım sorun devam ediyor. velasıl kelam bu durum canımı yeterince sıktı ve bende yansanayi yeni bir şamandıra alıp taktım sorun hala devam etmekte.
araç 1.6 benzinli megan2 atiker sıralı sistem lpg de var.
benim sorunum araç ilk çalıştığında test mode yapıp sıfırlayınca veya istop edip tekrar çalışınca herşey normal herhangi bir problem yok fakat bir kaç dakika sonra benzin göstergesi sıfranıp yakıt ışığı ile birlikte service ışığı yanmakta

Sorun soketlere gidiyor gibi şamandıra kablosunu takip edip başka yerdeki soketleri kontrol etmeniz lazım. Yada biyerlerde kabloda kırık var. Keşke şamandıra almasaydınız. Yarım kontak açıp şamndırayı hareket ettirerek ibreden çalışip çalışmadığını kontrol edebilirdiniz. Yada ölçü aleti ile direnci düzgün çalışıyormu bakabilirdiniz.

Sorun soketlere gidiyor gibi şamandıra kablosunu takip edip başka yerdeki soketleri kontrol etmeniz lazım. Yada biyerlerde kabloda kırık var. Keşke şamandıra almasaydınız. Yarım kontak açıp şamndırayı hareket ettirerek ibreden çalışip çalışmadığını kontrol edebilirdiniz. Yada ölçü aleti ile direnci düzgün çalışıyormu bakabilirdiniz.

Soket veya kablo ile ilgili bir sorun olduğunu tahmin etmiyorum çünkü araç çalıştıktan sonra belli bir zaman sonra devreden düşüyor benim eski Samandiranin ölçüsünde sıkıntı vardı o yüzden o konuda sorun yok. Benim kanaatimce başka biyerde sıkıntı var beyin olur başka biyer olur nerden olduğunu bilmiyorum acaba bilgisayar a bağlayıp hatayı sildirmek gibi bir şansımız varmı varsa sağlıklı bir çözüm mü olur

Bilgisayar ile siliniyor. Sonra yine tekrarlıyor. Benimkini siliyorduk sonra tekrarliyordu. Şamandıra kırmızı bağlantı yerlerinde sarı ışık yakıyordu.

Bilgisayar ile siliniyor. Sonra yine tekrarlıyor. Benimkini siliyorduk sonra tekrarliyordu. Şamandıra kırmızı bağlantı yerlerinde sarı ışık yakıyordu.

Dizel ile benzinli araçların şamandıraları farklı imiş sarı ışık ile kastınızı anlamadım. Benim şamandıra bağlantılarında herhangi bir ışık yok pc ye bağlattığımda ise şamandıra arızası var denildi.

Dizel ile benzinli araçların şamandıraları farklı imiş sarı ışık ile kastınızı anlamadım. Benim şamandıra bağlantılarında herhangi bir ışık yok pc ye bağlattığımda ise şamandıra arızası var denildi.
Bilgisayarda bağlantı olarak gözüken yerlere sarı ışık gösterdi.
Şamandıra devresini kırmızı ışık gösterdi.

Geri