Marş ile vites arasına bir ilişki var mı???

Abdul.kadir

Kayıtlı Üye
60-Tokat
Değerli Megane 1 kullanıcısı üstatlarım, Megane 1 RTE 2001 model aracımda şöyle bir sorun var, araca bindiğimde bazen İlk seferde bazen ikinci seferde kontağı açtıktan sonra motor, yağ, servis uyarı ışıklarının sönmesinin, benzin pompa sesini duymamın ardından marş yapmak için kontağı cevirdigimde istediğimde araba herhangi bir tepki vermiyor, saat ve sıcaklık göstergesindeki ışıklar sönüyor araba marş yapmıyor, birkaç defa daha marş için kontağı çeviriyorum yine tepki yok, vites kolunu ileri geri oynatıp marş yapınca araba çalışıyor, bu neden kaynaklanabilir bir türlü bulamadım bilgi ve tecrübelerinize dayanaraktan benim ne tür bir arızam var yardımcı olabilirsiniz çok sevinirim, çok ilginç bir durum işin içinden çıkamadım

Bu arada aküm yeni, marş motoruda yeni bakimdan çıktı, sanki böyle marş motoruna giden bir kablo veya şase bağlantısının vitese demirine veya doğrudan vitesle bir baglantisi varmış gibi geliyor, yada vitesle oynamam nedeniyle oluşan ufak sarsıntı veya elektriksel bağlantı geçici olarak arabanın çalışmasına olanak sagliyor gibi anlayamadım gitti, tahminlerinizi ve tecrübelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkürler

Marş motorunu yeni yaptırmışınız. Önce marşın bağlantılarını kontrol edin.

Geri