Lütfen acil yardim... R19'um beni resmen donduruyor...

Sizinkine benzer bir durum özellikle Cenk Bey 'in uç çıkarma çözümünü burada gösteriyorlar.

Evet arkadaşlar geçemde bahsettiğim ve bana sıkıntı yaşatan kalorifer sorunumu sözmüş bulunmaktayım... sorunum kalorifer motorunun arkasındaki rezistansın tırnaklarından 2 ucunun yanmış ve oraya denk gelen soket yerinin erimiş olmasıdır... bundan dolayı kalorifer motoru elektrik almıyordu... ancak bu durumun yaşanmasına sebep olan akünün hemen yanında klima petek korumanın yanında bulunan sokete bağlı tesisat kutusu vardı ona elektrikçinin dediğiyle beyin diye tabir ediliyordu... onun soketinde bir sıkıntı gördüm... soketin içindeki bir tırnak içeriye doğru kaçmıştı.... yani onu uçta tutması gereken tırnağı işlevini yapamayıp soketi takmaya çalışırken birazcık içeriye doğru girmişti ve bu sayede bir temaz edip bir temassızlık yaşanması sonucu rezistansın 2 ucunda yanma ve eritme söz konusu olmuştur... rezistansdan 2 adet beyin soketinden de bir adet uç çıkartıp kablo ile gelemesi gereken kablolara bağlantı yaptığım zaman kaloriferim 3 kademede de tıkır tıkır çalıştığını farkettim... bugün tesisatı bağladım. nasip olursa yarın klima ve kalorifer motorunun montajını yapacağı elektrikçi arkadaşla beraber... bu işlem bana toplam maliyeti sadece sökme ve takma olan 50 tlye mal oldu... bilmiyorum böyle büyük sıkıntı yaşatan bir soruna karşı bu harcanan maliyet sanki bana uygun gibi geldi... sizce nasıl? yani daha uyguna da mal ettirebilir miydi? yani ben 50 tl verdim ustama. yani aranızdan usta çok almış gibi söyleyen yada bu işin gerçek değeri hakkında bilgi sahibi olan var mıdır?

Allah kimseye kalorifersiz bir araç sürüşü nasip etmesin...

Sizinkine benzer bir durum özellikle Cenk Bey 'in uç çıkarma çözümünü burada gösteriyorlar.

Hcam teşekkürler ilgi ve alakanız için. bu videoda izlediğim olay sanki bana biraz kaba gibi geldi benim yaptğım durum biraz daha kibar ve ayrıca benim aracımın kalorifer yeri bu kadar basit olmadığı için belki de o şekilde yapmam daha iyi oldu... ben ise aynısı gibi rezistansın arka kapağını açıp arkasında yanmış olan 2 ucun dibindeki lehim yerine direk olarak 2 kalın kablo lehim yaptım... ve o çıkarmış olduğum rezistans kapağından 2 delik açarak kabloları çıkarıp rezistansa gelen kablonun ucundaki sokette karşılık gelen kabloyu kemeden küçük bir kısım sıyırarak o çıkarttığım kablo uçlarını o sıyırdığım kablo ile bağlantı yaptım... sanki daha kolay gibi geldi bana...

saygılar...

50 tl gayet iyi bence. Sizin yaptığınızda iyi tabiki soket karşılığında sıyırıp bağlantı yaptığınız kablolarda problem yoksa hiç bir sıkıntı olmaz. Çalıştığına görede kablolar sağlam. :) Burada uyguladığınız çözümü de detaylı anlattığınız için teşekkürler.

Arızanızı halletmişiniz geçmiş olsun

50 tl gayet iyi bence. Sizin yaptığınızda iyi tabiki soket karşılığında sıyırıp bağlantı yaptığınız kablolarda problem yoksa hiç bir sıkıntı olmaz. Çalıştığına görede kablolar sağlam. :) Burada uyguladığınız çözümü de detaylı anlattığınız için teşekkürler.
Ben teşekkür ederim bilen ve bilmeyen arkadaşların yardımlarıyla sorunumuz çözdük çok şükür... arkadaşlar kaloriferiniz hala çalışıyorsa buna şükredin... çünkü gerçekten insanı çok zor durumda bırakıyor araç kullanırken...

SAYGILAR...

Arızanızı halletmişiniz geçmiş olsun
EVET hallettik çok şükür... Şu kış zamanında zor da olsa atlattık... tabi size ayrıca teşekkür ederim... Arıza tahmininizin olduğu yerdeydi... yoksa ustanın istediğiyle 400 küsür lira para harcayıp komple sistem yapılacaktı kalorifer motoru hariç... İlgilenen tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekkürler...

SAYGILAR RFC ÜYELERİ...

Bal dok yala daha ne olsun 50 tl kesin çözüm ellerinize saglik..

Samsung Edge ile gonderildi

Geri