Lpg tüketim

fare2004

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
23.agustos izmir kütahya git gel 800 km yol yaptım.sonuç 160 liralık lpg tüketimi toplamda
izmir shell fulledim . usak organıze de 200 km 20 litre gaz aldı depo.
usak organızeden kütahya gidiş geriye gediz e kadar 245 km 33 litre.
gediz fulledikten sonra gediz-simav-selendi-izmir arası toplam 285 km 17 litre aldı.
bu tüketim grafiğini anlamadım . hata nerde hehe

23.agustos izmir kütahya git gel 800 km yol yaptım.sonuç 160 liralık lpg tüketimi toplamda
izmir shell fulledim . usak organıze de 200 km 20 litre gaz aldı depo.
usak organızeden kütahya gidiş geriye gediz e kadar 245 km 33 litre.
gediz fulledikten sonra gediz-simav-selendi-izmir arası toplam 285 km 17 litre aldı.
bu tüketim grafiğini anlamadım . hata nerde hehe
en güzeli total olan 800 km 160 tl olan yani km de 20 kr. yakmış. lpg ölçümlerinde parça dolum ve farklı pompalar yanıltır. özellikle farklı pompalar farklı basınç a sahip oldukları için deponun % 15 olan şamandıra payını tamamen doldurabiliyorlar ve büyük ölçüm hatalarına sebep oluyorlar.yani özetle normal basınca sahip bir pompaya aracu fullettiğinizde deponun % 85 ini dopldurup yollar. sonra yüksek basınçlı bir pompada tekrar fullettiğinizde % 100 lük bir dolum yaparsa araç % 15 fazla yakmış gözükür.

benimkinde % 100 den fazla fark bunu anlamadım .tek artıtarafı 250 km deki hız ortalama 140 km filan duble yol radar yok bastım.izmir dönüşte 120- ortalama

çok uyduruk gazlar var markası falan bilinmeyen onlardan almamışsınızdır her halde. birde gaz kaçağı olma ihtimali olabilir aklıma başkada bir şey gelmiyor.he birde istasyonlardan mutlaka plakanıza kesilmiş fişi isteyin gazın dolduğundan emin olun yanlışlıklar ve kasıtlar olabiliyor bu anlamda. eski bir pompacı olarak söylüyorum.

usak organizeden petrol ofisi -gedizdede petrol ofisinden aldım.

her seferinde aynı miktarda fullenmiyor. Bazı pompa daha erken basıncta atiyor bazisi çok geç.

Lpg ile en doğru ölçümü depo tamamen boşken fulleyip bitene kadar gittikten sonra aldığın gaz tutarını km ye bölerek bulabiliriz.
Bunun dışında pompa basınç farkından dolayı benzindeki gibi fulle git tekrar fulle şeklinde bir ölçüm yapılamıyor.
veya araçta yol bilgisayarı varsa mevcut yakılan litre üstüne %20 koymaktır ki bu da gerçeğe yakın ama net bir ölçüm vermez.

Geri