Lpg konusunda bilgi kirliliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben anlamıyorum nasıl olurda CLIO 4 sahipleri 6 ile 9 arasında rakamlar veriyor. Biri 6 yakıyor diyor diğeri 9. Neyse ben işin detayıyla uğraşmayacam ama 2 yıl ve daha fazla bu araç sizde akalacaksa takın gitsin LPG. Kısa vadede çok gereksiz. LPG kim ne derse desin RİSK teşkil etmekte olduğunu biliyoruz. Satarken saat gibi tıkır tıkır araç satmak her açıdan güzel olacaktır. 1 haftadır hesap yapıyorum, her gün aynı yolu gidip geliyorum, 40km de 2,5LT yaktı aracım. Gidiş geliş yol güzergahım günlük 40km ve her gün sıfırladım tüketilen yakıtı. Şehir içi 8km, şehirler arası 32km yapıyorum gidiş geliş hergün (hafta içi). Aracım 2014 1.2 joy.
kaç ile gidip geliyosun bide hangi devirde vites değiştiriyosun merak ettim.

max hız 90 yapıyorum ve genelde hız sabitlemeyle gidiyorum. viteslerimi yol bilgisayarına uygun yükseltiyorum, yani 60 dedimi 5e atıyorum. Vites yukseltme ikazını sadece 5te ve 4te bekliyorum, 3'e kadar hızlı geçiş yapıyorum. Hızım 110 civarı olursa yakıt ne kadar artar bilemiyorum ama 8-9 da olmaz heralde.

valla bravo. benim aracım şu an 17bin km de hiç mi hiç o rakamları göremedim. en en düşük şehir içi 9,5 litre..

benzin 6 litre iken lpg yi neye göre 7,5 hesaplıyorsun ki ? daha önce taktırmak için niyetlendiğimde benzin ne yakarsa lpg de onu yakar diye hemfikir olmuştu ustaların çoğunluğu.

benzin 5,10
lpg 2,78

senede 10bin km yaptığını varsayalım ; benzin 30,6 krş lpg 16,5 krş yapıyor. 10 bin kmde ise 1410 tl lik bir avantaj sağlıyor. bundan 6 aylık bakımlarıda düştüğümüzde 1100 lira gibi bi avantaj sağlıyor. yani takıcağınız lpg atiker olunca 1 senede kendini amorti ediyor..
ama şayet bana sorarsanız eğer ben 100 kmde 6 ortalama yakalarım diyorsanız hiç zahmete girmeyin derim..

Genel olarak lpg nin 1 2 litre farklı yaktığını düşünüyorm kafa kafaya yaktığını düşünürsek benzin ile gezmek hiç mantıklı değil

Ben anlamıyorum nasıl olurda CLIO 4 sahipleri 6 ile 9 arasında rakamlar veriyor. Biri 6 yakıyor diyor diğeri 9. Neyse ben işin detayıyla uğraşmayacam ama 2 yıl ve daha fazla bu araç sizde akalacaksa takın gitsin LPG. Kısa vadede çok gereksiz. LPG kim ne derse desin RİSK teşkil etmekte olduğunu biliyoruz. Satarken saat gibi tıkır tıkır araç satmak her açıdan güzel olacaktır. 1 haftadır hesap yapıyorum, her gün aynı yolu gidip geliyorum, 40km de 2,5LT yaktı aracım. Gidiş geliş yol güzergahım günlük 40km ve her gün sıfırladım tüketilen yakıtı. Şehir içi 8km, şehirler arası 32km yapıyorum gidiş geliş hergün (hafta içi). Aracım 2014 1.2 joy.
6 ile 9 arasındaki ort tüketim neden değişiyor şöle söliyeyim birincisi araçta kaç kişisin 1 kişi yada 4 5 kişi taşıma arasında uçurum var. Bu birinci neden ikincisi hız 90 ile gitmek ile 120 ile gitmek arasındada fark var. Ben son olarak kış lastiği ve kış şartlarıda etkiliyor kışlık lastik benim ortalama tüketimimi farkedilir şekilde artırdı. bunların sonucunda bnim düşüncem bu arabanın yakıtı pamuk ipliğine bağlı antalyadan ağrı ya babam getirdi aracı antalyada sıfırlamış benim yanıma geldiğinde ortlama 4,7 litre gösteriyordu ben yazın 5,5 litrenin altına hiç düşemedim (hepsi uzun yol deneyimim)

Benim araç daha rodaj süresinde olmasına rağmen 6 litre yakıyor. Eğer sizin araba 9 litre yakıyorsa Emin'im bir sıkıntı vardır. Bende daha önce clio3 vardı aynı 1.2 benzinli. Tüketimim neredeyse onla aynı benzinde. Bu arada hiçbir araç benzin de 6 litre yakıyorsa LPG de 6 litre yakmaz. LPG'de 9-10 litre yakacaktır, 7,5 değil. Bugün lamba yandı ve 100 liralık yakıt aldım. Yol bilgisayarını sıfırlarken baktım 5.9 litre idi ortalama. Bir dahakine foto eklerim. Araç şuan 400 km geçti daha bugün Yen'i.

Benim araç daha rodaj süresinde olmasına rağmen 6 litre yakıyor. Eğer sizin araba 9 litre yakıyorsa Emin'im bir sıkıntı vardır. Bende daha önce clio3 vardı aynı 1.2 benzinli. Tüketimim neredeyse onla aynı benzinde. Bu arada hiçbir araç benzin de 6 litre yakıyorsa LPG de 6 litre yakmaz. LPG'de 9-10 litre yakacaktır, 7,5 değil. Bugün lamba yandı ve 100 liralık yakıt aldım. Yol bilgisayarını sıfırlarken baktım 5.9 litre idi ortalama. Bir dahakine foto eklerim. Araç şuan 400 km geçti daha bugün Yen'i.
2015 clio 4 1.2 joy aracım var lpgli.aracın ortalama benzin tüketimi yol bilgisayarında 6,7 lt gösteriyor.gerçekte yaktığım lpg tüketimim ise 7.2 litre.her lpg aldığımda ortalama değerleri sıfırlarım.benzin tüketimi ile lpg tüketimi arasın 0.3-ve 0.8 lt arasında fark oluyor

benim aracım 0.9 tce atiker gold var.şehir içi 0,25 kuruş yakıyor eco mode kapalı..yakıt normal mi?bana sanki fazla geliyor..

konu yoğun ilgi görmüş teşekkürler cevaplarınız için :D

Atiker Gold obd'siz taktırdım, arıza ışığı da yakmıyor bizim araç. Maşallahı var çok memnunum. Aracım 25 binde. 2.33'ten Shell'den alıyorum LPG'yi.

Benzin ibresi düşüşüne ne gibi işlem yapıldı ?
Hayırlı olsun bu arada güzel günler de kullanın kazasız belasız.

Geri