Lpg konusunda bilgi kirliliği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan trk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba aracım clio4 1.2 joy 2013 model şu an 61.000 km de. ben aracımın lpg ile uyumu konusunu internette araştırdıgımda çok fazla bilgi kirliliği oldugunu gördüm ve hiç bir şekilde bir fikir elde edemedim. bazıları tam uyumlu derken bazılarıda sübaplar çelik olmadıgı için bir müddet sonra sübaplarda yanma olacagını belirtmiş. bunlar gibi bir çok olumlu ve olumsuz senaryo var. arkaşlar bu işin aslı astarı nedir . lpg ile uzun km ler bu aracı sorunsuz kullanmam mümkün mü. bu bilgi kirliliğine son vermek adına bilen arkadalardan cevap bekliyorum. teşekkürler

Bende uzunca suredir arastirdim. Sonrasinda performansi dusurecegi icin vazgectim. Iyi mal iyi para diye bi soz var. Sanayiide gidip 800 1000 tl yaptirirsan subaplar zarar gorur. Tavsiyem prins 2200 tl ama lux araclara uygulanan bi markadir kendileri...

Bende uzunca suredir arastirdim. Sonrasinda performansi dusurecegi icin vazgectim. Iyi mal iyi para diye bi soz var. Sanayiide gidip 800 1000 tl yaptirirsan subaplar zarar gorur. Tavsiyem prins 2200 tl ama lux araclara uygulanan bi markadir kendileri...
cevap için sağolun dediğiniz markayı ilk defa duyuyorum onuda bi sorup soruşturayım bakalım

Bence arastirin. Kafaniza yaticak eminim

bende epeydir araştırıyorum prins bizim araç için gerçekten pahalı bi sistem atiker gold obd li herkes f/p olarak bu kiti tercih etmiş

Burada bence önemli olan konu cepte kalacak olan paranın gerçek oranı!
Yani ben 12 ayda LT'si 5TL olan benzine 8bin TL harcıyorum var sayalım; bu aracımda en iyi lpg sistemi kurulmuş olsaydı şayet, bu paranın ne kadarı cebimde kalacaktı ?

Eğer buna verilecek cevap 2bin TL civarındaysa asla LPG işine girilmez. Benzin arabada en iyi en sağlıklı yakıttır diye düşünüyorum.
Benim araç 2014 1.2 ve az yakıyor diyor herkes, madem az yakıyor o zaman lpg ile aralarında yarı yarıya fark yoktur dedim kendi kendime. Şayet varsa bu az yakıyor diyenler neye dayanarak az yakıyor diyor, onuda merak ederdim açıkçası...

Bence LPG hiç gerek yok. Eski aracım LPG idi. Şuan ki 2016 makyajlı clio 1.2 75 beygir. Araç şuan 300 km de ve şehir içi 6 litre ortalamam var. Uzun yol denemedim ama Emin'im 5-5,5 olacaktır.

şehir içinde 6 litre demek 30 kuruş yakıyor demektir lpg ile 7,5lt yaktığını düşünürsek 7,5 * 2,87 = 21 kuruş yüzde 30 tasarruf demek bundan sonra yılda kaç km yaptığın önemli 10000 den az ise bence de çok gerek yok ama fazla iste mantıklı

Bence LPG hiç gerek yok. Eski aracım LPG idi. Şuan ki 2016 makyajlı clio 1.2 75 beygir. Araç şuan 300 km de ve şehir içi 6 litre ortalamam var. Uzun yol denemedim ama Emin'im 5-5,5 olacaktır.

valla bravo. benim aracım şu an 17bin km de hiç mi hiç o rakamları göremedim. en en düşük şehir içi 9,5 litre..

şehir içinde 6 litre demek 30 kuruş yakıyor demektir lpg ile 7,5lt yaktığını düşünürsek 7,5 * 2,87 = 21 kuruş yüzde 30 tasarruf demek bundan sonra yılda kaç km yaptığın önemli 10000 den az ise bence de çok gerek yok ama fazla iste mantıklı
benzin 6 litre iken lpg yi neye göre 7,5 hesaplıyorsun ki ? daha önce taktırmak için niyetlendiğimde benzin ne yakarsa lpg de onu yakar diye hemfikir olmuştu ustaların çoğunluğu.

benzin 5,10
lpg 2,78

senede 10bin km yaptığını varsayalım ; benzin 30,6 krş lpg 16,5 krş yapıyor. 10 bin kmde ise 1410 tl lik bir avantaj sağlıyor. bundan 6 aylık bakımlarıda düştüğümüzde 1100 lira gibi bi avantaj sağlıyor. yani takıcağınız lpg atiker olunca 1 senede kendini amorti ediyor..
ama şayet bana sorarsanız eğer ben 100 kmde 6 ortalama yakalarım diyorsanız hiç zahmete girmeyin derim..

Son düzenleme:
Ben anlamıyorum nasıl olurda CLIO 4 sahipleri 6 ile 9 arasında rakamlar veriyor. Biri 6 yakıyor diyor diğeri 9. Neyse ben işin detayıyla uğraşmayacam ama 2 yıl ve daha fazla bu araç sizde akalacaksa takın gitsin LPG. Kısa vadede çok gereksiz. LPG kim ne derse desin RİSK teşkil etmekte olduğunu biliyoruz. Satarken saat gibi tıkır tıkır araç satmak her açıdan güzel olacaktır. 1 haftadır hesap yapıyorum, her gün aynı yolu gidip geliyorum, 40km de 2,5LT yaktı aracım. Gidiş geliş yol güzergahım günlük 40km ve her gün sıfırladım tüketilen yakıtı. Şehir içi 8km, şehirler arası 32km yapıyorum gidiş geliş hergün (hafta içi). Aracım 2014 1.2 joy.

Geri