Lokal Boya

Merhabalar, konu açılmışken bende sormak istedim benzinlikten çıkıp yola girdiğimde yokuş aşağı inen bi hanımefendi frene dahi basmadı sol arka kapı ve çamurluğun en altına denk gelecek şekilde bana çarptı, birinci ve ikinci fotoğraf kaza yerinde çekilmiştir karşı araç beyaz olduğundan boyası geçmişti üçüncü fotoğraf pasta ile yaptığım temizlik sonrası hali. Siz tecrübeli arkadaşlara soruyorum sizce yaptırmalı mıyım, istanbulda yaşıyorum istanbulda şu ustaya git çok temiz yapar diyebileceğiniz bir yer var mıdır? İkinci fotoğrafta görüldüğü üzere çamurluğun kapının içine doğru bükülmüş bir hali var orayı düzeltirken boyası atıcak diyorlar hep. Konu ile ilgili dönüş yaparsanız şimdiden teşekkür ederim ilginize...

f8d285b5cb82a04cf06a8118c105574d.webp270623daacf8d132a9109402f9a83057.webpd7173458bddd35d0766f7b6eef1f1bf7.webp

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçmiş olsun , Allah beterinden korusun. Satmam binerim , içime sinsin diyorsan iyi bir yere yaptır , sanırım lokal boya ile kolaylıkla çözülür, olayın fotoğrafları da olduğu için çok değer kaybetmez sanırım. Ama yaptırmadan da bu şekilde kullanılabilir. Ben yaptırırdım herhalde.

Ekli dosyalar

• f8d285b5cb82a04cf06a8118c105574d.webp
    f8d285b5cb82a04cf06a8118c105574d.webp
    956.1 KB · Görüntüleme: 1
  • 270623daacf8d132a9109402f9a83057.webp
    270623daacf8d132a9109402f9a83057.webp
    1,002.5 KB · Görüntüleme: 1
Merhabalar, konu açılmışken bende sormak istedim benzinlikten çıkıp yola girdiğimde yokuş aşağı inen bi hanımefendi frene dahi basmadı sol arka kapı ve çamurluğun en altına denk gelecek şekilde bana çarptı, birinci ve ikinci fotoğraf kaza yerinde çekilmiştir karşı araç beyaz olduğundan boyası geçmişti üçüncü fotoğraf pasta ile yaptığım temizlik sonrası hali. Siz tecrübeli arkadaşlara soruyorum sizce yaptırmalı mıyım, istanbulda yaşıyorum istanbulda şu ustaya git çok temiz yapar diyebileceğiniz bir yer var mıdır? İkinci fotoğrafta görüldüğü üzere çamurluğun kapının içine doğru bükülmüş bir hali var orayı düzeltirken boyası atıcak diyorlar hep. Konu ile ilgili dönüş yaparsanız şimdiden teşekkür ederim ilginize...

f8d285b5cb82a04cf06a8118c105574d.webp270623daacf8d132a9109402f9a83057.webpd7173458bddd35d0766f7b6eef1f1bf7.webp

Göçükçüye götürdünmü hiç vakumla çeker gibi duruyor en kısa zamanda işlem yaptırmadan önce biir göçükçüye sor istersen

Ekli dosyalar

• f8d285b5cb82a04cf06a8118c105574d.webp
    f8d285b5cb82a04cf06a8118c105574d.webp
    956.1 KB · Görüntüleme: 1
  • 270623daacf8d132a9109402f9a83057.webp
    270623daacf8d132a9109402f9a83057.webp
    1,002.5 KB · Görüntüleme: 1
Daha önce benim başıma geldi. Sol ön kapıdan çarptılar Bursa Renault Genel Müdürlük servisi kapıyı komple boyadıkları halde rengi 3 kerede tutturdular. Daha sonra başıma başka bir olay geldi Renodan emekli komşuma boyattım. 1 kere tutturdu ve hiç fark yok. Ayrıca bende tekstilde renk uzmanıyım. Uzman gözüyle fark yok yani.

Geçmiş olsun , Allah beterinden korusun. Satmam binerim , içime sinsin diyorsan iyi bir yere yaptır , sanırım lokal boya ile kolaylıkla çözülür, olayın fotoğrafları da olduğu için çok değer kaybetmez sanırım. Ama yaptırmadan da bu şekilde kullanılabilir. Ben yaptırırdım herhalde.

1-2 sene sonra satarım aracı yüksek ihtimalle o yüzden temiz durmasını istiyorum ama türkiyede boya takıntısı çok olduğu için orjinalini de bozmak istemiyorum o yüzden kararsızım, yaptırıcaksamda istanbulda işini iyi yapan bir usta bulmak istiyorum kırmızı renk sıkıntılı olduğu için tutupta çamurluğu boydan boya boyanmasını istemem haliyle..

Göçükçüye götürdünmü hiç vakumla çeker gibi duruyor en kısa zamanda işlem yaptırmadan önce biir göçükçüye sor istersen

Kime sorduysam davlumbazın içinden çekiçle düzeltilmesi lazım en alt bölge olduğu için vakum kutarmaz ve içe doğru bükülme var orası kesinlikle çekiçle düzeltilebilir dediler hep o yüzden kararsız kaldım bende

Daha önce benim başıma geldi. Sol ön kapıdan çarptılar Bursa Renault Genel Müdürlük servisi kapıyı komple boyadıkları halde rengi 3 kerede tutturdular. Daha sonra başıma başka bir olay geldi Renodan emekli komşuma boyattım. 1 kere tutturdu ve hiç fark yok. Ayrıca bende tekstilde renk uzmanıyım. Uzman gözüyle fark yok yani.

hocam alev kirmizi iicin herhangibi boya kodu vs varmi sizin araci boyayan komsunuz nasil boyayi tutturdu iki sefer kapi boyandi tutmadi koyu duruyor ve siyah siyah noktalanmalar var guneste dikkatli bakinca

geçmiş olsun bildiğin sürttürüp geçmişler bu araca yazık olmuş.

Geçmiş olsun,
Benim de sağ arka çamurlukta hafif sürtmeden dolayı iki tırnaklık göçük var. Akrabam sanayide boyacı, mecbur kalmadıkça lokal boya yaptırmazlar ama benim o göçük için de mecbur kaportacı söküp düzeltecek ve boyanacak(lokal boya) dedi.

Ben de İstanbul'dayız bugün yaptırsam yarın yine olacak diye yaptırmadım. Birkaç hafta sonra görmüyorsunuz bile.

Sizinki de öyle olmalı diyebilirim. Vakumla vb. olabileceğini sanmıyorum. (Dolu izleri için vakumlattırmıştım geçmeyen izler oldu).

Aracınız çok eski değilse doğru renk koduyla yaparsalar ki çok da göze batacak bir yer olmadığı için, renk farkı vb olmaz.

Satarken söylemenize bile gerek yok. Konu dürüstlük değil, söyleseniz de önemsenecek bir işlem değil yani sıkmayın canınızı.

Alev kırmızısı renk için İstanbul'da (Anadolu yakası) boya ustası arıyorum. Tavsiyelerinizi iletmrnizi rica ediyorum.

Derin çizik nedeni ile boyattığım arka kapı ve çamurluğun rengini Bostancı sanayideki usta tutturamadı. Kozyatağı Auto King garanti veremedi, bende sizlere sormak istedim. Zor bir renk olduğunu biliyorum fakat yapabilen ustalar mutlaka vardır.
Desteğiniz için teşekkürler.

Geri