Lastiklerin basınç farklılığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan memolikk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

memolikk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
merhaba Arkadaşlar ön sol lastik haftada bir havası iniyordu lastikçiye gittim yanaktan kaçırıyor dedi sabunladı bekledi sonra bıcakla kazıdı fırçaladı lastik tıpa var değişti sibopu değişti taktı 15 tl aldı şimdi inmedi havası ama lastik havalarını önleri 32 arkaları 33 yaptı arabada yolları daha çok hissetmeye başladım sanki normal mı yoksa fazlamı oldu ben ön ve arkalar 30 yapıyoedum direksiyonda sertmi oluyor hava fazla olunca
havanın fazla olması araçta ne gibi değişikler yapar havanın az olması durumunda ne olur kış ve yaz farklı mı olmalı frenlerde az tutuyor gibi geldi hava fazla olunca bu benim hissettiğim tabi normalı nedir nasıl olmalı istanbulda bu günlerde

Abi önleri 30-31, arkaları 32-33 yap yoksa çok takırtı yapar. Senin şu anki basınçlarda direksiyon hafifleşir fakat ses artar. Başıma gelmişti.

bende tekrar önleri 30 arkayı 32 yapayım bari nasıl olacak o zaman denemiş olayım bende direksiyon sert galiba hızlı gitmeyince baya sert direksiyon

Bende 2007 Symbol var ve Kılavuzda Önler 1,9 arkalar 1,8 bar olmalı ibaresi var (Terste olabilir emin değilim) benzin aldığım benzincide PSİ olarak lastikler şişirilebiliyor.İnternetten dönüştürücü aradım ve 27,5 26 basınç değeri çıktı ?? Bu basınç değerleri düşük değilmi ? 175 R 15 lastik kulanıyorum..

Dönüşüm linki ...

http://www.centauro-owners.com/articles/psibar.html

Bence değerler düşük değil gâyet normal ama Türkiye şartlarında Ön 29 Arka 28 psi daha ideal olur.

Bence değerler düşük değil gâyet normal ama Türkiye şartlarında Ön 29 Arka 28 psi daha ideal olur.
verdiğin değer hangi araç için reno 19 mu clio için mi diğer araçlaramı yoksa reno 19 un değerleri kaç olmalı yaza giriyoruz artık 175 70 13 lastikler

önler 31 arkalar 29 yapıyorum. arkları 29 gösteriiyor kapıda zaten.

önler 31 arkalar 29 yapıyorum. arkları 29 gösteriiyor kapıda zaten.
19 larda da kapıdamı yazıyor neresinde tam olarak bende bakayım bu değerler 19 için mi önlermi fazla olacak arkalarmı her söyleyen farklı söylüyor her seferinde basınç mı değiştireceğiz yük yükle hava vur yük al hava indir

19 larda da kapıdamı yazıyor neresinde tam olarak bende bakayım bu değerler 19 için mi önlermi fazla olacak arkalarmı her söyleyen farklı söylüyor her seferinde basınç mı değiştireceğiz yük yükle hava vur yük al hava indir
Sizin arabada ya kapıda yada benzin kapağında yazar. Ama mantıken öntarafda daha çok ağırlık olduğunda daha fazla basılması. Arka boş olacağı için az hava basılması öndekine göre.Sizin arabalar megane kadar ağır değil. siz maksimum 30 yapın bence.

Sizin arabada ya kapıda yada benzin kapağında yazar. Ama mantıken öntarafda daha çok ağırlık olduğunda daha fazla basılması. Arka boş olacağı için az hava basılması öndekine göre.Sizin arabalar megane kadar ağır değil. siz maksimum 30 yapın bence.
Ön 28 arka 30 olsun demiş birisi kendi arabası da 19 olan yazmış iki tarafda 30 olsa olur değilmi

Geri