pirellinin hangi modeli yumuşak? var da ben mi bilmiyorum ? pirelli markasının lastiklerini 1993 yılından beri bir çok lastiğini kullandım p2000 modelleri p400 aquamile p6000 p6000 powergy Winter 190 Snowcontrol P 2500 Euro modellerini kullandım şu anda da p4 modelini kullanıyorum şirket aracında imkanım olsa söküp atarım senin sattığın lastik kadar benim kullanmışlığım vardır pirelliyi o yüzden kimse bana pirelli konusunda iyi lastiktir demesin yazlığıda kışlığıda aynı nane ha ekonomik açıdan alınabilir belki ama konfor ve güvenlik derseniz kesinlikle hayır derim...
Yumuşak demedim yanlız dikkatini çekerim valla 27 yaşındayım babam 15 seneye yakın pirellide çalıştı bende lastiklerin arasında büyüdüm diyebilirim pirellinin a dan z ye tüm modellerini kendi araçlarımızda kullandık sert ama kaliteli lastiktir ayrıca şöyle söliyim sana yol tutmuyo dedigin pirellinin p zero serileri çoğu super spor un fabrika çıkış lastiğidir.
tabiki herkezin lastikten beklentisi farklıdır senin hoşuna gitmeyen lastik benim hoşuma gider yada tam tersi olur. Bide ekonomik açıdan yüksek fiyatlı lastiktir pirelli. Bide beğenmediğin pirelli F1 in ve WRC nin resmi lastik tedarikçisi
Güvenlik açısından kötü demişsin en son testlerden biridir Auto Bild'in yaptığı bunuda paylaşıcam test ettikleri lastık Pirelli Cinturato P7 aşağıdaki yazıda komple dergiden alıntı
205/55/16 Yaz lastikleri Kauçuk endüstrisinin gördüğü en büyük teste tabi tutuldular. Toplam 50 Katılımcı arasından finallere kalan 15 markanın katıldığı bu finaller için 2011 Yetenek yarışması diyebiliriz.
Bu yarışmada dış görünümün hiç bir önemi yok kazanabilmek için adayların ayaklarının yerlere sağlam basması şart! Başka bir değişle Fren mesafeleri kısa olmalı. Bunun doğal sonucu olarakta çinli markaların yarışmadaki ömürleri çok kısa oldu!!!
Sunny,Wanli,Infinity ve Chenshan bunları aklınızın bir köşesine yazmanız gereken isimler en azından asla satın almamak için çünkü bunlar ucuz ve hayati tehlike yaratabilecek lastikler. Testlerde güvenlik sınırı kritelerine kıyasla 15 m den daha uzun çıkan fren mesafeleri ölçüldü. Üç otomobil boyutunda olan bu mesafe yaşamla ölüm arasındaki farkı belirleyecektir.
Finallerde 15 marka yer alıyor standart disiplinlerin hiç birinde bu yarışmacılar dramatic hatalar yapmadılar. Aslında bu hiç de şaşırtıcı değil çünkü finalistlerimiz lastik branşının en donanımlı en profesyonel markaları.
Lastiklere uygulanan testler
Aquaplaning
Virajda Aquaplaning
Dairesel Pist ( Islak Zemin)
Fren ( Islak Zemin + Kuru Zemin )
Sürüş özeliikleri ( Islak Zemin + Kuru Zemin )
Yuvarlanma Gürültüsü
Süspansiyon/ Yuvarlanma Konforu
Fiyat / Ömür
Yuvarlanma Direnci
Yakıt Tüketimi
Pirelli Cinturato P7
Her türlü hava şartlarında etkileyici güvenlik rezervleri ve şaşırtıcı derecede yüksek ekonomiklik sunuyor.
Artılar : Islak ve Kuru zeminde çok iyi performans başarılı yönlendirme harika bir fayda/maliyet oranı
Eksiler: Yüksek yuvarlanma gürültüsü