Lastik kaptorü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SEDAT07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar dün aracıma 4 adet kışlık lastik aldım. lastikçi lastikleri değiştirirken lastiklerin sadece 2 tanesinde kaptor çıktı arkalarda çıkmadı normalde 4 lastikte de olması gerekiyor dedi. yol bilgisayarı uyarı verip vermediğini sordu ama öyle bir uyarı da vermiyor. ya araca kaptorleri okutmamışlar ya da uyarıyı silmişlerdir dedi.
kafamı karıştıran gerçekten de 4 lastikte de kaptor olması mı gerekiyor? reno maliyet açısından sadece önlere takmış olabilir mi? ya da aracım 1.5 dci icon 2016 ama 2. el aldım. benden önceki sahibiyle ilgili olabilir mi?

Bu kaptör sorunu nasıl silicez ya bende de aynı sorun var direk o karşıma çıkıyor nasıl silebilirim yardimci olursanız sevinirim

Aynı sıkıntı şu an benim aracımda da mevcut. Önce lastik kaptörü diyor. sonra lastik patladı diyor :) sensörlerden biri arızalı sanırım. ilk fırsatta baktıracağım.

yol bilgisayarından lastik basınç ayarı veya kaptor veya onunla ilgili ne yazıyorsa o bölüme gelip alt veya üst tuşa basılı tut birinden biri referans değeri alıp uyarıyı siler. veya ikisine birden basılı tut. 3 seçenekte de silinmiyor sa o zaman servis yolları gözükür.

Geri