Lastik hava basınçlarınız nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cnv_58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kazasız belasız iyi günlerde kullanın evet gerçekten yakışmış bu jantları seviyorum düz icon jantları hic hoşuma gitmiyor tek eksiği jantın büyük oluşundan dolayı konfora etki ediyor ama yol tutuşunu arttırıyor. Sizin lastiklerde hava nedir.

saolun,ben

ufaklık doğunca 16lık iconları geri taktım yaza sakladım bu 17leri resmen km yapmadı dese yeridir herhalde anc 4000km kullandım ama 16lıklara dahada rahat olsun diye daha kalın yanaklı 205/55/16lık birde daha yumuşak hamurlu goodyear egp takınca araba rahatladı yoksa kız zıplayıp uyanıyordu :)

yazın kullanırken ben önler 32 arkalar 29 kullanıyordum herhangi bir olumsuzluğunu görmedim bu arada nedense benim kapıda önler 32 arkalar 29 diyor sizinki gibi 35e 30 değil :)

Bu araçların şuan sıfır fabrika cıkışı lastikler ne marka ve ne yanak bilginiz varmı. Ben 2.el aldığım icin bilmiyorum.

Bu araçların şuan sıfır fabrika cıkışı lastikler ne marka ve ne yanak bilginiz varmı. Ben 2.el aldığım icin bilmiyorum.

fabrika

fabrika çıkışı michelin primacy 3 Green diye bir model, ebadı 205/45/17 veya conti eco 5 195/55/16 jant ebadına göre.

Benzinliklerdeki hava basma cihazlarının üzerindeki hava basınç değerleri yanlış onlara güvenip lastiğinize fazla hava basmayın. benim lastiğim için 37 Psi hava yazmış TP istasyonu. Kitapçık değeri 32. Sizin aracınıza uygun hava basıncı aracınızın kitapçığında veya kapı içerisindeki etikette bazı araçlarda benzin depo kapağında yazar. O değerlerin dışına çıkmayın. Kullandığınız yolun bozukluğuna göre 2-3 psi aşağı düşürebilirsiniz.

bu arad beyler lastiklerinizi her zaman için araç yürümemişken basınız, özetle evde duracak en kötü 5-6 saat yatacak ve eve en yakın yerde basacaksınız.

lastikleri yürümüş arabada basarsanız değerleriniz yanlış olacaktır hemde yeri geliyor rakım,hava ve kullanılan koşul ve mesafeye göre 4-5psi bile şaşabiliyor.

Clio 4
195 55 16
34-31 arka ile ön arasında 3 psi fark olacak şekilde hava basıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar aracımın lastik basınçını 32-30 yaptım gerçekden konforda artma oldu şimdi içime sindi . Fabrika verisine göre önlerde 3 psi eksiği var lastik hafif yere basıyor şehir ici yollarımız malum delik deşik çukurların etikisini azaltıyor ve yüksük kullandığımız icin bir sorun cıkarmayacağı görüşündeyim , tutunma yine gayet iyi , önümüz yaz asfalt sıcak olucak birazda yüksek hızlı kullanımlarda 1-2 psi basınç artar görüşündeyim bu seferde fabrika değerlerine cıkar yüksük uzun sürüşlerdede basıncı yükseltme gereği görmüyorum . 3 gündür böyle kullanıyorum şuanlık memnunum bir eksiğini görmedim .

http://urun.n11.com/basinc-olcme-sa...ik-hava-basinci-olcer-aydinlatmali-P114901527

şu tarz bir ürün alarak kendinizi benzin istasyonundaki kalibrasyonu bozulmuş pompaların gazabından koruyabilirsiniz.. :) ha bana sorarsanız çok önemli değil zaten kendi aracını lastiğini bilen insan arada 4-5 psi lık az basınç olduğunda lastiğinin görüntüsünden anlar. fazla basınç var ise aracın sertleşmesinden anlar. elbetteki 1-2 psi lık basınç farkını anlayamaz ancak çok önemli görmüyorum.. neticede tüm lastiklerin havası kalibrasyonu az biraz bozuk olsa da aynı pompa ile ayarlanıyor o anda..yani kalibrasyonu bozuk da olsa kendi içerisinde bir orantıya sahip oluyor.. ayrıca lastik havasının o anki havanın ısısıyla, lastiğin basınç kontrolünden hemen önce kaç km yol yaptığı ile, lastiğin ömrünün hangi kısmında olduğu ile (lastiğin eskidikçe basıncının daha az süreyle tutabildiğini kendi tecrübemle deneyimlemiş bulunuyorum.. sebebini bilmiyorum) orantılı bir şey olduğunu da unutmamak lazım... bir de bu aleti alıp her seferinde ayrı ayrı kontrol etmek biraz paranoyaklığa döner kanımca(o aletin doğru ölçtüğü ne belli durumu)... herkese kazasız belasız sürüşler...

arkalari 30 yapinca yukseklik azalmiyor mu ???

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

fluencenin janti

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri