WD-40 esasen pas sökücü, yapışkan artıklarını boya yüzeylerinden çıkarmak için de kullanılan, uzun süreli temasta boyaya zarar verebilen, yağlama için suya dayanımı düşük ancak ince bir yağlayıcı olduğundan farklı noktalarda çok amaçlı kullanılabilen, plastik yüzeylerde sertleşme ve kırılmaya neden olan, çalışmayan kapı swiçlerinizi çalışır hale getirmenize yardımcı olabilecek içeriğe sahip (
), uygun fiyatlı güzel bir üründür.
Kaldı ki, ben daha verimli olduğundan Loctite Multi-Spray ürününü tercih ediyorum.
Kuş pisliği tam bir baş belası, erken teşhis bu konuda önemli
. Birkaç gün güneş altında kalmış, cırcır olmuş martı pisliği beni 20 dakika uğraştırmıştı hehe
Cam silecek suyuna eklediğiniz camsil' in dibini saklayın, bir parmak kadar birşey. Suyla doldurun ve bagaja koyun. Kuş pisliğinin üzerine uygulayın ve birkaç dakika bekleyip sildikten sonra biraz temiz suyla durularsanız boya ve cilanız zarar görmeden kurtulursunuz. Sulandırılmış camsil kurumadıkça, çok uzun beklemedikçe boyaya zarar vermeyecektir.
Alternatif olarak torpidodaki ıslak mendilden birkaç kat alıp kuş pisliğinin üzerinde birkaç dakika beklettikten sonra sıyırıp kurtulabilirsiniz