Ben yaşıma bakmadan yemekleri mümkün olduğunca tuzsuz yerim, hamurişinden uzak durur, çay içmem.İçtiğim zamanda şeker katmam.Öneriyorum
Valla saygı duydum, darısı başımıza diyeyim
tuzu ve şekeri keseli baya oldu...saglıklı olmak için böyle yaşamaya alışmak lazım...komple kesilmeside zarar bence..vücudun belli oranlarda tuza ve şekere ihtiyacı var...en önemlisi aslında unlu mamüller...beyaz ekmeğide hayatımdan çıkaralı 6-7 sene oluyor...çavdar yada tam buğday yiyorum tavsiye ederim...mesela bazı arkadaşlarım var çorbanın tadına bakmadan hemen tuza saldıryor
nerden biliyosun tuzu varmı yokmu önce bir tadına bak
Bu şekilde şeker hastalarının yapması gereken ama yapamadığı diyeti de yapmış oluyorsunuz. Beyaz ekmeği kestikten sonra zaten arada bir beyaz ekmek yemek zorunda kalınca çok tatsız, yavan bir tat alıyor insan
O dediğiniz tuza saldıran tiptim ben de, bunu büyük ölçüde aşsam da, tuzsuz yemek işkence resmen, belki de zaten gizli şeker yüzünden tatlı, hamur vb şeylerden uzak yaşadığımdan ancak tuzu da çıkaramıyorum. hayatımdan
Biri benimi çağırdı:aytuğValla bu işe birde ben el atayım anlaşıldı nerede olursa olsun sofraya oturunca ilk işim tuzluğa saldırmaktır ufaktan bu alışkanlığımdan kurtulayım bi zahmet:aytuğ
Oluyor, oluyor, merak etmeyin
Aslında ne diyorlar ağız tadı 10 gün müydü yavaş yavaş azaltarak ya da birden (dayanabilirsek) yeni tada alışırmış. Mesela ben eskiden kupa kahveye 6 şeker atardım, sonra 4 sonra 2'ye indirmiştim ki 2 şekerle resmen eskiden 6 şekerle aldığım tadı alıyordum. Ha şimdi 0 şeker, sadece tatlandırıcı gizli şeker yüzünden
Bir de motive olacak bir nokta lazım. Tuzu annem benden de fazla tükettiğinden ona örnek olmak, hatta söz geçirmek için önce kendim yemeğin tadına bakmadan ekmeyi bıraktım (sayılır, arada kaçıyor yine
) sonra da anneme gözcülük yapmaya başladım.
Bir de dr. ve diyetisyenler bu alışkanlığı olanlara yemeği pişirirken hiç tuz atmamayı öneriyor, çünkü nasıl olsa bakmadan edecekler diyorlar. Bir de sonradan ekilen tuz direk dile değip daha çok tuzlu tadını verirmiş.