Komple bakım yaptırıcam

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan iGNeLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

iGNeLi

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar;

Aslında aracım yaklaşık 4-5 senedir bende ama askerde olmamdan ve pek üzerine düşmememden dolayı neyi ne zaman yapıldı yada şuanda durumları nedir bilmiyorum.

Bunun için hava filtresini, yağ filtresini, yağını ve radyotöre antifiriz koymayı, triger kayısını değiştirmeyi ayrıca bujileride değiştirmeyi düşünüyorum sorularım şunlar;

1. Önemli olarak gördüğüm parçalar bunlar sizce doğrumu
2. Eklemem gereken araba için hayati öneme sahip başka bişey varmı
3. Yaklaşık olarak fiyatları nedir ne kadara patlar bana
4. Önerdiğiniz marka varmı malzemeler için

Teşekkürler [emoji1]

Seçimini doğru yapmışsın bana göre bunlara ek olarak devirdaim sistemininde kontrolünü yaptırmalısın. Bakımın şimdiden hayırlı olsun.

Güzel teşhis, Htmakina da güzel eklemiş. :) Benzin lpg ise belki benzin hortumları da kontrol edilebilir...

buji kabloları olabılır.birde yağ değişimindensonra bir motorsilk atın iyi olur.bende yılbaşıdan sonra durumumu düzeltince bir bakım yapacağım.

1.motor yağı değiştirilecek
2.hidrolik direksion yağı değiştirilecek.
3.buji,buji kabloları değiştirlecek
4.gaz ayarı yapılacak
5.paspas takımı alımacak
6.arka kısıma hoparlör,ön göğse tiweetr alıcak
7.pioneer müzik çalar alınacak
8.sol arka lambası kayıp o alınacak led takılacak içine
9.arka kapı kollaı boyanacak
10.bir çift kaliteli lastik alıcak

şimdilik bu kadar bunların hepsini yaparsam araba tam istediğim gibi olcak.

buji kabloları olabılır.birde yağ değişimindensonra bir motorsilk atın iyi olur.bende yılbaşıdan sonra durumumu düzeltince bir bakım yapacağım.

1.motor yağı değiştirilecek
2.hidrolik direksion yağı değiştirilecek.
3.buji,buji kabloları değiştirlecek
4.gaz ayarı yapılacak
5.paspas takımı alımacak
6.arka kısıma hoparlör,ön göğse tiweetr alıcak
7.pioneer müzik çalar alınacak
8.sol arka lambası kayıp o alınacak led takılacak içine
9.arka kapı kollaı boyanacak
10.bir çift kaliteli lastik alıcak

şimdilik bu kadar bunların hepsini yaparsam araba tam istediğim gibi olcak.

Direksiyon hidrolik yağı sızdırıyor benim. Bakımdan bakıma 10 TL'ye 1 litre BP alıyorum. Elimde olsa hiç değiştirmezdim...

Bir de cama film atınca kapı kolu ve dikiz aynası siyahı daha tatlı durdu, bilginize...

bn orjinallikten yanayım bn yine oynı mat giriye boyatacağım.çok kötü durumdalar.aslında çıkma uygun bulabilsem alırım.bnem arka cam zaten filmli.araba çok masraf istiyor.bnden önceki sadece binmiş ya

Son düzenleme:
acaba motora castrol 10\40 yağ nasıl olur?bu arada benim ön sağ kapı hoparlör kapağım yoktu allahtan geçenlerde elektirikçiye götürdüğümde son bitane kalmış orjinali 15tl almış.o derttende kurtulduk.nette buldum rengi tutmuyordu adam 35tl yazmış.üzerimden ölebir yük kalktı ki.çok çirkin bir görüntüydü.orjinal teybin lambalarını yaptım.önce lambalar çok ısınıp patlıyordu 2-3 denemeden sonra araya bir direnç attım oda halloldu.bir ara teybi kople dağıttım yine düzdüm kaset çaları bile hala çalışıyor.

daha yapılacak çok iş var.yap yap bitmiyor.aslında uğraşmasını seviyorum :)

Son düzenleme:
*Motor yagi: castrol magnetech 10w40 80tl
*yag filtresi: man75/3 olmasi lazim 15tl
*hava filtresi: fil 15 tl (10tl de olabilir)
*bujileri degistirmisken nkg iridyum tak(fiyati bilmiyorum)
*triger degisecek (fiyati bilmiyorum)
*firen, hidrolik ve şanzuman yagi tamamlanacak 20tl
*antifiriz 20tl total marka
*silgecler degisebilir önerim muz silgec 15tl
*tamponlarda salma varsa vida :) 5tl
*ic dis temizlik 15tl

buji konusunda boshtan şaşmayın diyorlar ama nkg biraz pahalı gibi geldi bna bide su WORG USA buji kabloları var bunlar nasıl performans verir acaba

buji konusunda boshtan şaşmayın diyorlar ama nkg biraz pahalı gibi geldi bna bide su WORG USA buji kabloları var bunlar nasıl performans verir acaba

Ben buji olarak orjinal renault almıştım bakıma 1.000 km kaldı sorun yaşamadım açıkçası bence renaulttan şaşmayın

Geri