Kocaeli-İzmit Otomatik vitesten gerçekten anlayan Usta aranıyor !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dd2dl5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben de uğradım. Tork konvertörlü şanzımandan anlamadığı kesin. Kullanılacak yağı da bilemedi. Yetkili servisler de dahil oto tamircilerinin sağlam bir denetlemeye ihtiyacı var. Otomatik şanzıman tamir ediyorum diyenin tork konvertörünü tamir edecek ne bilgisi ne de ekipmanı yok; kullanılacak yağı dahi bilmiyorlar. Elektrikçiyim diyenin elinde multimetre yok. Tek bildiği "seyyar ampul yanıyor mu yanmıyor mu?". Adamın dirençten, akımdan haberi yok. Katalizörün durumunu yumruklayarak kontrol eden tamirciler.... Anlat anlat bitmez.

Ben de uğradım. Tork konvertörlü şanzımandan anlamadığı kesin. Kullanılacak yağı da bilemedi. Yetkili servisler de dahil oto tamircilerinin sağlam bir denetlemeye ihtiyacı var. Otomatik şanzıman tamir ediyorum diyenin tork konvertörünü tamir edecek ne bilgisi ne de ekipmanı yok; kullanılacak yağı dahi bilmiyorlar. Elektrikçiyim diyenin elinde multimetre yok. Tek bildiği "seyyar ampul yanıyor mu yanmıyor mu?". Adamın dirençten, akımdan haberi yok. Katalizörün durumunu yumruklayarak kontrol eden tamirciler.... Anlat anlat bitmez.

Hepsi doğru.... ama bu cihazları olan yere kaç kişi gidiyor? Adamın müşteriden aldığı para çoğu zaman çok görülüyor...bu adam ozaman sadece katalizörü yumrukluyorsa iyi...bak bu forumda ben dahil birçok kişi bakım maliyetini azaltmak için önce foruma soruyoruz. İngilterede usta müdürden çok kazanıyor bizde amele pazarına git her işin ustası var. .... çok düşünme bu konular derin .... koy rahvan gitsin

Hocam bulabildiniz mi sağlam bir yer ?

Yok, maalesef. İzmit'ten ümidi kestim. (Özelden mesajınıza cevap yazdım). Aynı sorunları yaşayıp da (motor ısınana kadar selenoidden tiz ses ve bazen de boşa alıp "vites kutusunu kontrol et", motor ısınana kadar birden-ikiye, ikiden-üçe geçerken sarsıntılı geçiş, ikinci vitesin 1. aşamasından 2. aşamasına geçerken gecikme) İstanbul'da çözüm bulan varsa önerilerine göre hareket ederim. Maslak'ta bir yere gitmiştim, arızayı tespit ettiler. Fakat o gün müsait değildi, çok araç vardı. Daha sonra da fırsatım olmadı.
Benim sorunum selenoidlere giden şanzımanın üstündeki bez kılıflı kabloların hidrolik beyni girişinde boşluk (muhtemelen toz da giriyor), aynı kabloların birbirine bağlandığı soket nasıl olmuşsa aks körüğünün 5cm üstüne kadar gitmiş ve soket aşırı derecede yağ ve çamur toplamış. Onu oradan kurtarıp kablonun beyne girdiği yeri de kapattıktan sonra mecbur kalırsam kendim hidrolik beyni söküp selenoidleri değiştirmeyi düşünüyorum. Tabi zaman bulursam.

Hocam bende İzmit civarında işinin ehli bir usta arıyorum, bulursanız haber verin lütfen.

SM-A800F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam bende İzmit civarında işinin ehli bir usta arıyorum, bulursanız haber verin lütfen.

SM-A800F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selam arkadaşlar daha önce renault otomatik vites araçlarımdaki sorunları bostancı gün otoda halletmiştim aynı ustanın elemanlarından olan bir kişi şu an izmitte dükkan açtı bence sorunlarınıza çare olacaktır.2001 megane 1 aracım ve aynı araçtan amcamda da vardı ikisinin de problemleri halloldu.
izmit sanayide bostancı otomotiv sefa sirmen sanayi sitesi tarafındaki kapıdan girdikten sonra sağ yapıp 1 yada 2. aradan sol yapıyosunuz giriyosunuz isteyenler için özel mesajla tel paylaşabilirim.

Arkadaşlar, İzmit sanayide Kazım Kocaman usta varmış, giden/bilen var mı? Birkaç yerde ismini okudum.
Triger bakımı yaptırıcam, usta/servis tavsiyesi olan var mı?
Çok tuzlu olsun istemiyorum. Yakın zamanda yaptıran var mı? Ne kadar tutar.

Arkadaşlar, İzmit sanayide Kazım Kocaman usta varmış, giden/bilen var mı? Birkaç yerde ismini okudum.
Triger bakımı yaptırıcam, usta/servis tavsiyesi olan var mı?
Çok tuzlu olsun istemiyorum. Yakın zamanda yaptıran var mı? Ne kadar tutar.
Merhaba öncelikle kocaman renault da eski megane ımın bakımlarını yaptırmıştım gayet güzeldir ustalığı seçiçidir mesela bazı araçlara bakmaz yaptığı işin arkasında durmak için laguna ve benzeri araçların arızalarına bakmıyo eski modellerle uğraşmıyor
Emsal olarak benim triger bakımını yaptırdıgım bi renaultcu şubat mart gibi 600 civarı bir fiyata yaptırmıştım triger devirdaim kayışlar falan bu usta da çok iyidir tavsiye ederim fiyatı da ismittekiler arasında hemen hemn en uygunu Nazar otomotiv Salih-Ferhat Şahintürk izmit sanayide 0262 335 06 57 işçiliği güzeldir

Merhaba öncelikle kocaman renault da eski megane ımın bakımlarını yaptırmıştım gayet güzeldir ustalığı seçiçidir mesela bazı araçlara bakmaz yaptığı işin arkasında durmak için laguna ve benzeri araçların arızalarına bakmıyo eski modellerle uğraşmıyor
Emsal olarak benim triger bakımını yaptırdıgım bi renaultcu şubat mart gibi 600 civarı bir fiyata yaptırmıştım triger devirdaim kayışlar falan bu usta da çok iyidir tavsiye ederim fiyatı da ismittekiler arasında hemen hemn en uygunu Nazar otomotiv Salih-Ferhat Şahintürk izmit sanayide 0262 335 06 57 işçiliği güzeldir

Teşekkürler. Yakın zamanda Kazım ustayı ziyaret edicem.

Geri