Merhabalar arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. 2 MART 2020 akşamından bu yana yaşadığım bir sorun için sizlerin fikirine ihtiyacım var. 2015 model, 1.5 dci EDC 110 bg. Touch Plus Megane 3 araca sahibim. Bu arada aracım 10.000 km.de. Yakıt aldıktan sonra aracımın günlük km sayacını sıfırladım, göstergenin bir de fotoğrafını çekmiştim. Evime doğru yola devam ederken günlük sayacın normalden daha hızlı yükseldiğini farkettim. Yakıt istasyonu ile evimin arası 6 km iken daha yolun yaklaşık yarısında sayaçdaki değer 12 km.deydi. Sayacı tekrar sıfırladım ancak daha sonra yaklaşık her 30-40 metrede 100 m. yol gitmiş gibi atıyordu. Aracı stop edip tekrar sıfırladım ancak değişen bir şey olmadı. Bu arada ana km. sayacı doğru çalışıyordu
Ertesi gün bir kaç sürüş denemesi daha yaptım. Başka dijital sayaçlı bir araçla 500 metrelik mesafede kendi aracımı karşılaştırdım ve aynı mesafelerde (her 100 mt.de bir) her iki araç da aynı değeri verdi. Sorunun kendiliğinden düzeldiğini düşünürken
Ertesi gün bir kaç sürüş denemesi daha yaptım. Başka dijital sayaçlı bir araçla 500 metrelik mesafede kendi aracımı karşılaştırdım ve aynı mesafelerde (her 100 mt.de bir) her iki araç da aynı değeri verdi. Sorunun kendiliğinden düzeldiğini düşünürken
farkettim ki günlük sayaçdaki değer kontağı açınca duruyor ancak marşa basınca kendiliğinden sıfırlanıyor. Bununla birlikte ana sayacın da daha geç yükseldiğini farkettim. Günlük sayaca göre 1.5 km yol yaptım ana sayaç eski değerden yükselmedi.
Arabamda sonradan takılan herhangi bir aksesuar yok, sadece çakmak üzerinden markalı (TOMTOM) bir USB den enerji alan araç içi kamera var. Fabrikadan çıktığı haliyle, son derece özenli kullanılıyor ve yıllık bakımları yetkili serviste yapılıyor. Ben de bazı olasılıkları değerlendiriyorum (sensörler gibi). Bu konuyu yetkili servise sorduğumda böyle bir şeyle daha önce karşılaşmadıklarını belirttiler, ben de arabamla gelişi güzel oynatmak istemiyorum. Aracımı şu anda kullanmıyorum, park yerinde bekliyor.
Kıymetli arkadaşlar yukarıda bahsettiğim arıza konusunda tecrübesi ya da fikri olan bir arkadaşım varsa yardımlarını beklerim. Arabamda sonradan takılan herhangi bir aksesuar yok, sadece çakmak üzerinden markalı (TOMTOM) bir USB den enerji alan araç içi kamera var. Fabrikadan çıktığı haliyle, son derece özenli kullanılıyor ve yıllık bakımları yetkili serviste yapılıyor. Ben de bazı olasılıkları değerlendiriyorum (sensörler gibi). Bu konuyu yetkili servise sorduğumda böyle bir şeyle daha önce karşılaşmadıklarını belirttiler, ben de arabamla gelişi güzel oynatmak istemiyorum. Aracımı şu anda kullanmıyorum, park yerinde bekliyor.
Hepinize şimdiden çok teşekkürler...