Klima sorunu

video çektiniz mi ?

Bu çarşamba servise gidicem. Klimam yeterince soğutmuyor. Hazır gitmişkende servis sorumlusu arkadaşımla klima kullanımı, neden yeterli soğutmuyor vs.. bir söyleşi yapıcam. Sonra usta klima gazımı değiştirirkende detaylı olarak videoya alıcam. Hepsini editleyip youtuba yükleyince burda sizlerle paylaşıcam.. Bu konuyla ilgili çoğumuzun merakını gidereceğini umuyorum..

Arkadaşlar herkese kolay gelsin yeni konu açmak istemedim. Benim aracım 2013 model klima hiç gaz tutmuyor bastırıyorum 1 gün çalışıyor. Sonra gaz kalmıyor. Şimdi benim aklıma takılan şey gaz kaçağı için nasıl bir yol işlemek lazım tampon filan sökülmesi hatta belki konsol sökülmesi gerekeceği için dışarıda da oynatmak istemedim ama servislerde pahalı malum. Size sorum su olacak klima gazi tamir sıvılarına deneyen oldu mu aranızda içine basilsa gerçekten kaçağı kapatır mı acaba. Birde çok pahalı değil deneyeyim diyorum ama araca zararı olmasından cekiniyorum

Tokat erbaa da memet usta var. Ret kit ti galiba lakabi 10 dk buluyo arizayi

Colonbo memet simdi hatirladim

Klimalarda evoparatör sondası isminde bir parça var manuel klimalarda var bu parça otomatikleri bilmiyorum neyse bu parçada sorun olduğunda klima motoru devreye girip çıkma sorunu yapabiliyor veya hiç devreye girmeyebiliyor bilginiz olsun başıma gelmişti bilgi olarak yazdım

Klimalarda evoparatör sondası isminde bir parça var manuel klimalarda var bu parça otomatikleri bilmiyorum neyse bu parçada sorun olduğunda klima motoru devreye girip çıkma sorunu yapabiliyor veya hiç devreye girmeyebiliyor bilginiz olsun başıma gelmişti bilgi olarak yazdım

Şu direksiyonun altından teybin altına doğru giren parça olmalı. Bende de arkadaşınki gibi sorun vardı o parça değişti. öncesinde klima devreye girmiyodu parçadan sonra devreye girmeye başladı ama klima kompresörünün pistonlarında da problem varmış soğuğu yetersizdi.
Sıcak içinde kalorifer peteğini değiştirmiştim

2013 model 1.2 clio 4 bu arabalarda motor hacmi küçük olduğu için klima motorunun ayrı olduğu söyleniyor, motorun çekiş gücü azalmasın diye böyle bir şey yapmışlar diye duydum,araştırdım ama böyle bir bilgi bulamadım, var mı doğruluk payı bilgisi olan var mı?

Geri