Klima reno 19

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan memolikk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

memolikk

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
bugün yağmurlu soğuk istanbul havasında şöyle ki klima yı açtım araç giderken ısıtıyor güzel ilk defa çalıştırınca iyi dedim sonra araç çalışmazken klimayı açtım sıcağı soğuk üfürüyor neden sıcak üfürmedi sonra çalıştırıp giderken klimayı açtım motor ısınanakadar klima soğuk üfürdü klimalı araç böylemi sanki klimadan değilde kaloriferden ısıtıyor klimada hemen sıcak üflemesi gerekmezmi ayrıca sonra klimayı kapattım hala içeriye sıcak hava geliyor bir yerden bakıyorum klima kapalı soğuga aldım düğmeyi hala sıcak arada ılıdı biraz ama bir problem mi var terslik var gibi geldi ne dersiniz

eski model araçların klimaları sadece soğuk verir sıcak zaten araç ısınınca fanı açarsanız sıcak hava gelir yani motor soğukken klimayı sıcağa getirirseniz sıcak vermez
yeni modellerde ise ısıtma sistemi de var diye biliyorum elektrikli ısıtıcı gibi..

reno 19larda ki ler klima değil o zaman bu benim araca mahsusmu yoksa tüm 19 larda böylemi arabadan bir anda soğudum klimalı diye aldım ısıtmazsa yada soğutmazsa ne işe yarar kliması canım sıkıldı ya hay Allah

soğukta problem yok sadecee bugün sıcak açtım araba çalışmayınca motor ısınmayınca klima sıcak üflemedi kalorifer gibi yani klima açar açmaz sıcak üflemesi gerekmezmi diğer reno 19 larda da böylemi merak ettim

Değerli kardeşim, tüm arabalarda klima sadece soğutma işlemi gerçekleştirir. Isıtma sistemi motor ısısından faydalanarak bize ısı sağlar. O yüzden takıntı yapacak bir şey yok. Aracın gayet normal. Çok lüks arabalarda bile koltuk ısıtması var ama klima ısıtması çok nadir.

aynen hocam Hakkı abimin dediği gibi sadece soğutma işlevi görür araç klimaları sorun yok sıkıntı yapma :)

eyvallah sağolun öğreniyoruz gayet normalmiş durum sağolun teşekkürler bu konuyu kaldırsak iyi olur çok acemi bir soru oldu galiba :)

eyvallah sağolun öğreniyoruz gayet normalmiş durum sağolun teşekkürler bu konuyu kaldırsak iyi olur çok acemi bir soru oldu galiba :)

Bence kaldırmayalım. Sorunuzda garipsenecek bir şey yok. Bizde her şeyi sorarak öğrendik. ;)

hakkı abim sağol teşekkür ederim ben başka birinin aracında klima sabaha kadar açık uyuduğunu hatırlıyorum ama tabi araç çalışmıyordu aklımda öyle kalmış bilgimde olmayınca teknik olarak acemiliğim ortaya çıktı

hakkı abim sağol teşekkür ederim ben başka birinin aracında klima sabaha kadar açık uyuduğunu hatırlıyorum ama tabi araç çalışmıyordu aklımda öyle kalmış bilgimde olmayınca teknik olarak acemiliğim ortaya çıktı

Şimdi o şöyle. Vebasto denilen kendinden brulörlü ve depodan mazot yakan ısıtma sistemi varsa o zaman dediğin gibi aracın içinde yaşa problem yok. Ama onu aracına özel taktırman gerekiyor. Aracının dizel olması şart çünkü henüz benzinlisi mevcut değil. Dijital olarak araç içi ısısını ayarlıyorsun ve araç hep o derecede ısıtılıyor.

Geri