Klima için yardım?

06kaandar

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
iyi akşamlar arkadaşlar hiç klimalı arabam olmamıştı :) 98 model 1.6 rte alize aracımda klima var satan arkadaş gazının eksik olduğunu söylemişti maddi sebeplerden dolayı klimayla hiç işim olmadı geçenlerde bi baktırıyım dedim dediği gibi gazı eksik çıktı kaçak kontrolü yapıldı gaz basıldı kompresörüne bakıldı sıkıntı yok buz gibi soğutuyor ancak şöyle bir sıkıntı oluştu klima açıkken (benzinde yapmıyor) lpg de araç rölantide stop ediyor seyir halindeyken ve devamlı rölanti dalgalanması oluyor klimayı ilk açınca araç devri öyle bir düşüyorki stop edecek gibi oluyor zor toparlıyor fakat seyir halinde debriyaja basınca durmaya yakın (ışıklarda yada düşük devirlerde yada boşa atınca) stop ediyor sıkıntı ne olabilir birebir bu sıkıntıyı yaşayan ve çözüme kavuşturan arkadaşlarımdan yardım istiyorum şimdiden teşekkürler...

Motor rölantisini çok az yükseltir sıkıntı kalmaz bende de aynı durum söz konusuydu hatta benim usta motor kısmında gaz telinin bağlı olduğu yerden ayar yapmıştı

Motor rölantisini çok az yükseltir sıkıntı kalmaz bende de aynı durum söz konusuydu hatta benim usta motor kısmında gaz telinin bağlı olduğu yerden ayar yapmıştı

teşekkürler cevabınız için yarın bi bakıyım...

Hocam senin araç soğuk havalarda da stop ediyordur kesin!
Sebebi Rolanti valfi. Sadece valf uyumsuz olabiliyormuş!
Komle boğaz kelebeğin değişecek sorun çözülecek.
Boğaz kelebeği orjinali 850-1150 arası yan sanayisi 300-500 arası
Çok fazla uğraşma ben çok uğraştım herkesin değidiğini yaptım çok param gitti.

Sen beni dinle yan sanayi de olsa (ben öyle yaptım) taktır kafan rahatlasın.

Geçmiş olsun

Hocam senin araç soğuk havalarda da stop ediyordur kesin!
Sebebi Rolanti valfi. Sadece valf uyumsuz olabiliyormuş!
Komle boğaz kelebeğin değişecek sorun çözülecek.
Boğaz kelebeği orjinali 850-1150 arası yan sanayisi 300-500 arası
Çok fazla uğraşma ben çok uğraştım herkesin değidiğini yaptım çok param gitti.

Sen beni dinle yan sanayi de olsa (ben öyle yaptım) taktır kafan rahatlasın.

Geçmiş olsun
Motor rolantisini yükseltmek masraflı birşey değil denemesinde zarar yok bence.

Hocam senin araç soğuk havalarda da stop ediyordur kesin!Sebebi Rolanti valfi. Sadece valf uyumsuz olabiliyormuş!Komle boğaz kelebeğin değişecek sorun çözülecek.Boğaz kelebeği orjinali 850-1150 arası yan sanayisi 300-500 arasıÇok fazla uğraşma ben çok uğraştım herkesin değidiğini yaptım çok param gitti.Sen beni dinle yan sanayi de olsa (ben öyle yaptım) taktır kafan rahatlasın.Geçmiş olsun
Soğuk havalarda stop etme sorunum yok boğaz kelebeği sorunu olsa benzindede yapması gerekir sıkntı bence lpg de araç fakir karışımdan dolayı gaz yetiştiremiyor gaz ayarı ve diğer arkadaşın dediği gibi rolantinin klima ve farlar açıkken ayarlanması gerekiyor ayrıca bugün şunu farkettim klimayı araç dururken rölantide iken açtım motor ısısıda 60 70 lerdeydi stop sorunu hiç yaşamadım anlamadım ama bi gaz ve rölanti ayarı şart galiba...

Soğuk havalarda stop etme sorunum yok boğaz kelebeği sorunu olsa benzindede yapması gerekir sıkntı bence lpg de araç fakir karışımdan dolayı gaz yetiştiremiyor gaz ayarı ve diğer arkadaşın dediği gibi rolantinin klima ve farlar açıkken ayarlanması gerekiyor ayrıca bugün şunu farkettim klimayı araç dururken rölantide iken açtım motor ısısıda 60 70 lerdeydi stop sorunu hiç yaşamadım anlamadım ama bi gaz ve rölanti ayarı şart galiba...

Arkadaşım son durum nedir bilemiyorum ama rölanti ayarı cebine dokunmayacak bişi hatta ustanla aran iyiyse para bile almayacaktır. İnşallah sorunu halletmişsindir

Geri