Klima borusu izolasyonu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vefa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vefa

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Klimanın soğutma borusu radyatör ve motor arasında açıkta duruyordu. Soğutma performansını biraz etkileyeceğini düşündüm. İnşaat malzemesi satan bir yerden dışı alüminyum kaplı ısıya dayanıklı sünger boru aldım (2 lira). Uygun uzunluklarda kesip klima borusuna geçirdim. Sonra da plastik kelepçelerle sabitledim.

Kelepçelemeyi isterseniz hemen isterseniz motorun sıcaklığı ile biraz daha genleşip gevşedikten sonra yapabilirsiniz.

Borunun ön konsola girdiği yeri sıvı köpük ile izole etmeye çalıştım elim yatkın olmadığından biraz sırıttı.

ATTACH]

Eline emeğine sağlık kardeşim. İzolasyonun faydası olur, ama yapmasan da soğutma performansını çok etkilemez.

o sonuçta ısıyı tutacak. yani geç ısınıp geç soğuma problemler yapabilir.

@emir38
O bölgedeki sıcaklık yabana atılacak gibi değil. % 3/5 de olsa performans iyidir.
@Meganne
Klimayı kullanırken şunlara dikkat ediyorum:
Önce en düşük devire getiriyorum sonra AC tuşuna basıyorum. Daha sonra 2-3-4 istediğim devire çıkartıyorum.
Duracağım yere 3-5 dk lık mesafe kaldığında ACyi kapatıyorum ama hava üfleme devam ediyor. Böylece hortum ve borularda ki soğuk gaz normal ısıya geliyor.
Üstelik o hortum sadece soğuk hava diye biliyorum. Bu durumda ne zararı olabilir ki?

ben soğuk sıcak aynı boru sanıyordum. eğer sadece soğuk ise faydalı olmuştur bencede.

Plastik izolasyon borularını yeniledim. Birkaç saat koku geldi sonra düzeldi.
Boru yarım parmak izolasyon borusu olarak geçiyor. 2 metresi 3.5 tl.
İlk mesajın aksine kelepçelemeyi hemen yapmanızı öneriyorum, ısınınca açılıyor.

Sakin ticarette megane 1 hava emiş borusu var (sonradan getirdikleri)15 tl bir ucu yassı diğeri yuvarlak az bir kısım kesince tam uyuyor. 2 adet kelepçe ilede sıkıştırabilirsiniz.

Foruma firefox ile girince resimler görünmüyor ama chrome ile girince görünüyor.

Nasıl bir şeydir? Fotoğraf yüklemeniz mümkün mü? (Forumdaki arkadaşlarında görmesi açısından.)

Benim bahsettiğim klima soğuk gaz hortumu ilk mesajdaki resimde alttaki oluyor. Kompresörden çıkıp radyatör su kabının altından klima kazanına giren hortum.
Üstteki hava emiş hortumu ile işimiz yok.

Son düzenleme:
th_938767340_IMG_2354_122_463lo.webp th_387682866_IMG_2355_122_214lo.webp th_387690127_IMG_2356_122_343lo.webp

Yuvarlak olan tarafdan biraz kesince dirsek yapmadan çok güzel oturuyor. Dış tarafı bez içi plastik ve tel spiralli ama çok pis kokuyor, 1 hafta önce almıştım, havalansın iyice diye de depoda beklettim, kokusu azalmış. Önceden de kullanmıştım ama kesmediğim için spiral teller dirsek yapan bölgeyi yırttı o nedenle tekrar aldım.

Edit: Ben sizin aracın emiş hortumunu yırtılmış görünce konu içeriğinden farklı olarak söylemek istedim.:)

Ekli dosyalar

• th_938767340_IMG_2354_122_463lo.webp
    th_938767340_IMG_2354_122_463lo.webp
    7.6 KB · Görüntüleme: 2
  • th_387682866_IMG_2355_122_214lo.webp
    th_387682866_IMG_2355_122_214lo.webp
    4.7 KB · Görüntüleme: 2
Hava emiş hortumunu değiştirmiştim, resimdeki eskisi. Yine de daha az ısınsın diye yeni hotumu ve hava giriş bölümünü komple alüminyum bant ile kapladım. Farkındaysanız araç kışın motora giren soğuk hava etkisiyle daha seri çalışıyor. Fakat alüminyum bant sadece radyasyondan ısınmayı engelliyor, radyatör veya motordan gelen sıcak havaya bir faydası yok.
Hava giriş kutusu bir hayli sıcak ve yazın giren hava da sıcak olduğundan performans biraz düşüyor. Bu iş için özel bantlar var. Bir ara denemek lazım.
http://www.aliexpress.com/wholesale...einforced+tape+adhesive&productId=32448817533

Mevzuya geri dönelim, klima hortumu için kullandığım hortum şu resimdeki olup hem sıcak hava hem de radyasyon sebebi ile ısınmayı engelliyor. Kullandığım ısıya dayanıklı izolasyonlu hortum bu:

J2mYbY.webp

Son düzenleme:
Geri