Kışlık lastikten sonra gelen ses

Mühendis_Bey

Kayıtlı Üye
38-Kayseri
Merhaba,

Aracımı bu yıl sıfır olarak aldım (Megane 4 touch 1.3tce ,7 ileri edc). Kışlık lastikleri orijinal megane 4 çelik jant görünümlü kara janta taktırdım ve aracıma montajlattim. Hareket halinde ön kısımdan ses geldigini fark ettim. Araç sogukken kesinlikle bir ses yok fakat araç isindiktan, yaklaşık 8-9 km yol yaptıktan sonra kalkışlarda dikkatli dinlendiğinde hissedilebilecek tak tuk benzeri sesler çıkarıyor. Şanzımandan şüphelendim fakat aracın çekişinde, gidişinde en ufak problem yok. Servis eğer arıza olsa araç uyarı verirdi dedi. Yeni Jan lastikten sonra bu ses nerden gelebilir ve normal midir ? (Lastik yol sesi degil kesinlikle, düşük devirde ve araç sicakken duyuluyor bu ses)

Araciniz hayırlı olsun.

Bahsettiginiz sesi duymadan, araci hissedip kullanmadan buradan cevap vermek cok cok zor, dünya kadar parça ve sistem var, herbirini yazmak kafa karistirmaktan başka işe yaramaz.

Ama şunu diyebilirim ki, sorun lastiklerden olsaydi aracin ısınması ile hicbir alakası olmazdi diye düşünüyorum.

Kazasiz belasiz sürüşler dilerim!

• Beğen
Tepkiler: Mühendis_Bey
Amartisör takozları olabilir mi ? Kasislerden vs geçincede geliyor mu ?

Amartisör takozları olabilir mi ? Kasislerden vs geçincede geliyor aeliyor mu ?
Amartisör takozları olabilir mi ? Kasislerden vs geçincede geliyor mu ?
Sanmıyorum çünkü eski aracımdan biliyorum bu sesi. Ayrica bu duyduğum sesin arttigi ve net duyulduğu durumlar var. Mesela yokuşta kalkarken bu ses bariz duyuluyor

Geri