205/55/16 michelin primacy 3 kullaniyordum yazlik olarak. CrossClimate ile kis lastikleri arasinda epey bir kaldim. İstanbulda yasiyorum. İstanbul sartlarina ideal aslinda yeterli. Ama iki uc gun kar yagarda yollardan kalkmaz korkusu ile petlas aldim. Karlı zeminde kullanma sansim olmadi ama islak ve kuru havada ( lastikleri aldigimdan beri hava 7 derecenin uzerine cikmadi ) tutusu oldukca iyi. Ust limitlerde deneme sansim olmadi ama sabah ve aksam olmak uzere iki kere kullaniyorum araci. Normal kullanimda bir terslik olmadi. Yol sesi de eski lastiklere gore ilginçtir oldukca dustu. Neden oldu bilmiyorum. Hava basincini gabrika verisi olan onler 33 arkalar 30 olarak kullaniyorum. Yaza girerken de michelin almayi dusunuyorum. Yilda ortalama 35-40.000 km yapiyorum ve beni en az ikiser donem idare eder diye dusunuyorum. Dort lastik 700 tl tuttu. Takilmasi balansi icinde. CrosClimate en uygun 1.050 tl ye internetten buldum ama taktirma balans 50-100 tutacak asagi yukari. Performanslarda crosclimate idare eder gibi geliyor ama yazin asfalt sicakliginin 19-20 dereceyi buldugu yerlerde aikinti yasayabilirim ( asinma yol tutus gibi ) dusuncesi ile ve kafam rahat olsun diyerek kislik aldim. Tavsiyem 4 mevsim turevlerindense bir takim kislik bir takim yazlik alip iki uc sene kadar masraf etmemekten yana olur.
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi