Arkadaşlar merhaba,
Diğer chip tuning başlıklarına da aracıma yaptırdığım yazılım işini burada da anlatmayacağım. (Daha 2 gün oldu, iyi-kötü yazısı degil.)
Başlıkla da alakayı kaybetmemek için, benim merak ettiğim konu şu;
Yazılım yükletmeden önce açıkçası merak edip bayağı araştırdım. Tabi ki türkçe forumlarda yeterli teknik bilgiden ziyade bilgi sahibi olmadan yazılan fikirler yani boş muhabbetler çoktu. Yabancı forumlardan da da karşılaştığım bir cihaz; KESS V2 den bahsetmek istiyorum.
Cihaz OBD den bağlanıyor. Gördüğüm ve anladığım yazılım işini oldukça basitleştiriyor. Ki bunun sonucu olarak da hemen her köşe başında türeyen türlü türlü chip tuning dükkanları. Öyle ki; adı oldukça meşhur, şubeleri olan firmalar bile bu cihazı kullanmakta.
AliExpress de bugünkü dolar kuruna göre 350₺ civarı bir cihaz.
Bir ara alıp ben de gireyim bu işe diye düşünmedim değil. Neydi peki beni durduran?
Tamam cihaz aracın ecu sundan normal dataları okuyup yedek alıyor da, bu dataların değiştirilip geri yüklenecek hallerini de kendi bünyesinde mi barındırıyor? Yoksa internette biryerlerde her markanın motorları için hazır veriler var da, onları mı indirip yüklüyorlar çözemedim. Eğer iş böyleyse, yakında bu iş iyice ayağa düşer gibi... Adım başı chip tuning dükkanı...
MX5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi