Katlanır ayna yaptırmak istiyorum..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrhn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Fikrimi belirtmek gerekirse katlanır ayna yapmanın en kolay yolu herkesinde tahmin edeceği üzere kazalı pert bir megane 2 nin katlanabilen aynalarını almak daha kolay bir yol , birde katnabilir ayna kumandası lazım gerisi size kalmış .
Bu aynaların fiyatları uçuk olduğundan dolayı normal elektrikli çıkma ayna alıp girişerek projeye başlamak zorunda kalırsınız . Proje uğraştırıcı ama keyifli olur ben uğraşırdım açıkcası :) İki adet 12v küçük elektrik motorları lazım güçlü olmalı tanesi 14 15 lira felan karaköyde bu proje için kullanabilceğiniz . Daha sonra dişli ölçüleri çıkartmanız gerekicek aynanın iç yapısına göre ve sonra bunu cnc makinesinde bi ustaya çıkarttırmalısınız . Aynanın içindeki katlanmasını sağlaytan yaylar iptal edilip motor yerleştirilcek , dişlilerle doğru açıyı buldukdan sonra motor aynayı rahat açıp kapatabilicek , motorun iç ve dış ölü noktaları dişliden sabitlenip o noktaya geldiğinde aynanın durması sağlanıcak . Bunu küçük bi vida yardımıyla doğru yerden delerekte sağlanabilir diye düşünüyorum . Daha sonra usulüne uygun olarak toplanır ve montajı yapılır . Soketlerde değişiklik olmıycak bunun için . Ayna ayarlama paneli değişirse sokette uyuşmazlık yaşanabilir belki , değişmezse extra bi düğme ile rahatca açılıp kapanıcak şekilde yine yapılır :)

Fikirlerim bunlar zamanınız varsa denemeye değer bence :)

çok daha iyi olur :)

Kardeşim Bugün Elektrikçimin Yanina Gittim , Ona Açtim Konuyu Oda Renault Servisteki Elektrikçiyi Arayip Böyle Bir Şeyin Olup Olmayacağini Sordu.. Ama Aldiğimiz Yanit Olumsuzdu Maalesef Böyle Bir Sistem Olmuyomuş.. Bilgin Olsun.. :berbat:berbat

Kardeşim Bugün Elektrikçimin Yanina Gittim , Ona Açtim Konuyu Oda Renault Servisteki Elektrikçiyi Arayip Böyle Bir Şeyin Olup Olmayacağini Sordu.. Ama Aldiğimiz Yanit Olumsuzdu Maalesef Böyle Bir Sistem Olmuyomuş.. Bilgin Olsun.. :berbat:berbat

Hmmm teşekkürler olmuyorsa yapcak bişiyok :)

Katlanır ayna yaptırmak istiyorum..

ugrasilirsa yapilabilir bmwlerde nasil katlaniyor yapilmiyorsa ?

çok artistik oluyor ama hakkını vermek lazım aracı çalıştırınca kendini açıyor aynalar kitleyince kapatıyor hatta dedem gördü bu ne biçim araba oğlum dedi :D :D

Oem yoksa araçta çok da gerekli bi özellik değil, zaten renault bazılarını kumandaya bağlamadığı için eğreti duruyor. :)

bu katlanır ayna megane 2 lerin hangi donanımında mevcut acaba? sizin aracınız hangi donanım?

Geri