Kat İptali..?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rosenberq
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
anladım arkadaslar hani aracım için sıkıntı cıkarmaz onu merak ediyodum ama tahminim kadarıyla cıkarmayacak sökülüp takılması sorun deil muayene zamanı taktırırız mesele deil gibi gözüküyo
Sensor varsa arıza gosterir sildirir olaya devam edersn

anladım simdi mesele istanbul anadolu yakasında güvenilir bi egzos cu bulmayaa geliyor... :) bi kurcalayalım bakalım

Sensörün takılacağı vida yeri olan yalancı katalizörlerde var piyasada...

anladım simdi mesele istanbul anadolu yakasında güvenilir bi egzos cu bulmayaa geliyor... :) bi kurcalayalım bakalım

bostancı sanayide ana girişten girip dümdüz gidince böyle yol daralıyo sağa dönüş oluyo tam o köşede sağlam bi egzozcu var kuzenim cuprasına orda bişeyler yaptırıodu kıl adamdır sağlam olmasa hayatta arabayı bırakıp gitmez :D

egsoz emüsyon testiyle katalitik kontrolu yaplmio egsoz bandurolu alınmış olsa bile bilgisayarlarında bulunan model yıl veri girildiğinde aracınz katalizorlü görünüyorsa kanalda kontrol edilio ve egsoz yünetmelige aykırı diye agır kusur ışaretleniyo
Ve katalizor iptalı sıfr kat takmakla aynı şey ancak takılan katalizor zamnla yine dolucagı için performan kaybına yol açıcaktız az bir miktar iptal edilmesi durumunda araç gaz çıkısını raht yapıp daha fazla hava çekmk isteyecek ve bir filtre kitiniz yoksa çekemeyceginden çok farkedilir bir performans artışı alamayacaksınz ve bunun yanı sıra cevreye öncekinden yaklaşık 4 kat fazla carbon salımı yapıcaksınz katalizor iptali bence 100bin kmyi doldurmuş performans egsoz ve emiş kiti olan araçlarda yararlı olucaktır bu kitler yok ise sadece çevreyi daha fazla kirletmekten başka hiç bi işe yaramıcaktır

arkadaslar sonunda katalizörü iptal ettirdim ama farklı bi durum ortaya cıktı ve aracta katalizör olup olmadıgını gösteren herhangi bi sensörede rastlamadık bunuda söylüyeyim... tanıdık bi egzoscuya gittim malum gebze ve cevresinde doğan sahin piyasası yüksek adam arastırdıgım kadarıyla işi ehli dediler hakikatende öyle cıktı neyse.... benim düşüncem katalizörü iptal edip düz boru takmak ve katalizörden sonraki susturucu patlaktı onu bosaltıırmaktı... fakat katalizörü iptal edip düz boru takarsak arabanın sesine duramazsın polisle cok basın belaya girer dedi usta güzel bi egzos sistemi yapalım dedi dedim bi deneyelim hakikatende öyle oldu aslında cok hosuma gitti ses :D ama basımı sürekli derde sokabilirdi katalizörün yerine bi susturucu taktık yani düz boru deilde içi bos kanaldan kanala susturucu patlak olan egzosuda ya bosaltırıcam yada biraz paraya kıyıp saglam bişi almayı planlıyorum bi kaç gündür egzos işini arastırıyorum ama muhtemel yeni bişi alıcam ...... fark oldumu olmadımı sorununa gelirse en keyifli tarafı orası işte arkadaslar inanılmaz derecede fark yarattı araçta zavoli sıralı sistem lpg var daha önceleri 2. vites 3. vites 4.5 devire zor cıkarken simdi devir kesebiliyorum gazda ve otomatik benzine gecmiyor düşük devirlerde kasma vardo gaz da o olmuyor katalizöre gelince 116 binde araba içini görmeyin berbat... ben begendim yakıtla alakalı hissedilir bişi olmadı bende merak edip denemedim ama iyiki yaptırmısım diyebiliyorum simdi yardımı olan fikrini paylasan tüm arkadaslara tesekkürler...!!!

Kat iptali kat ında sensör olmayan araçlar için iyi olanlar için biraz karışık bi durumdur arıza lambası yakabilir
herkesin dediği gibi çevreye zararlı bişeydir ve muayeneden araç geçmez
üçüncü ve son olarak benim yakın zaman içinde yapıcağım bişeydir :D

slm arkadaşlar.

bende de 1.4.i reno 19 var ve lpg li aldığımda araçta katalazitör çıkarılmış . fakat katalazitörlü diyede yazıyor. fakat. muaynelerde katalazitörün yok denmedi bugünekadar. belkide lpg li olduğu için diye düşünüyorum.

KAZASIZ BELASIZ GÜNLER DİLEĞİ İLE....

Geri