Kaloriferi açınca çıkan ses ?

blackdiamond

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Kaloriferi açınca aracın sol ön tarafından garip bir ses geliyor. Sanki kasnaktan çıkan ses gibi "gır gır gır" diye. Kaloriferi veya klimayı acarken once 1. 2. Seviyeyi acarım parçalara birden fazla yük binmesin diye motor ısınana kadar da kaloriferi açmıyorum. Bu ses neden kaynaklanır çözümü nedir acaba?

İki soru;

1- Gır gır dediğiniz ses arada gıcırdama gibi olan bir ses mi?
2- Sol ön kapıyı sert örtünce takırdama şeklinde bir ses geliyor mu?

:)

Kaloriferi açınca aracın sol ön tarafından garip bir ses geliyor. Sanki kasnaktan çıkan ses gibi "gır gır gır" diye. Kaloriferi veya klimayı acarken once 1. 2. Seviyeyi acarım parçalara birden fazla yük binmesin diye motor ısınana kadar da kaloriferi açmıyorum. Bu ses neden kaynaklanır çözümü nedir acaba?

Kalorifer motorunun kanatlarına yaprak gitmiş olabilir,yada motorun burçları boşluk yapmış olabilir.Oto elektrikçisine baktırmanızda fayda var.Kolay gelsin.

Gıcırdama sesini duymuyorum kaba bir ses çıkıyor arac rölantideyken duyuyorum zaten seyir halindeyken duyulacak kadar çıkmıyor. Kapıyı örtünce hangi ses çıkmıyor ki :) ama anormal bi ses duymuyorum bilindik yerlerden geliyor ses. Yaprak girmiş olabilir hocam arabanın durduğu yerde ağaç var rüzgarlı havalarda ön tarafta yaprak olduğu oluyor. Bu motor tam olarak nerededir açıp bakılabilecek bir yerde midir ?

Aslında tam şu ara sessizken arabaya binin kalorifer 0 konumunda olsun aracı çalıştırın. Son devirdaim tarafına çevirin yani sol tarafa o sıra duyduğunuz ses devirdaime çevrilince dıyduğunuz ses mi?

Birde devirdaime aldıktan sonra 0 a getirin. Ses nasıl?

Birde devirdaime aldıktan sonra 0 a getirin. Ses nasıl?
Yarın deneyeyim o zaman sağolun hocam.

Sessiz ortam olmasına dikkat edein yalnız.

Sessiz sakin bi yerdeyim zaten :)

Devirdaime alınca da aynı ses geliyor hocam. Ara sıra ses inceye kaçıyor aracın ısıtma soğutmasinda sorun yok ama ses insanın canını sıkıyor.

Geri