Kalorifer ve Ayar Düğmesi Çalışmıyor !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ujnat81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sizin orda hiç işten anlayan elektrikçi yokmu? Bu işlerde en çok ve sık arıza yapan yer potansiyometredir. Kontrol panelini sökmekle niye boşuna uğraşmış halbuki potu sökse bi kontrol kalemi ile düğmenin çalışıp çalışmadığınıda ordan anlayabilir. Cam altındaki plastikleri sök.şöför tarafına denk gelen klima kutusunun üstünde potu göreceksin. İki adet vida ile kutuya vidalanmış jaklı bi parca bunu jakından ayır bi bak muhtemelen erime var sonra kökten çözüm için potu sök uçlarından lehimle kablo çıkar diğer jak tarafınıda kes at rengi rengine ekle bantla gitsin

İşte bu güzel açıklama oldu hafta sonu kendim deneyeceğim inş. dediğiniz şekilde yapabilirim teşekkür ederim açıklamanız için ..

Kardesim benimki klimali degil ama ayni sorun bende de oluyor bazen kaputu acip akunun ordan kalorifer soketini oynatiyorum calisiyor belki seninki de boyle bisidir kendin halledersin

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben teşekkür ederim maksat forumda birbirimize yardımcı olmak

Reca

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selam arkadaşlar ...

R19 1998 1.6 enjeksiyonlu klimalı aracımın kaloriferi çalışmıyor. Şöyle bir sıkıntı var ayar düğmesini sona getirdiğimide arada gelip gidiyor ama sürekli çalışmıyor klimayı devreye sokuncada yüksek ayarda çalışmaya başlıyor. Ustaya gittim düğme bozuktur dedi ki düğme bulmak zor iş sanırım başka bir ustaya götürdüm oda söktü arkasında ki metal bölgelere baktı bazı tırnakları yukarı kaldırdı ama oda olmadı maalesef. Bu olay başına gelen ya da olayın nedenini bilen arkadaşlar varmıdır acaba ?

orrqpX.webp
Kardeşim çözebildinmi acaba sorunu aynı sorun bendede varda bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.

SORUN ÇÖZÜLDÜ ARKADAŞLAR ARKADAŞIMIZIN BİRİNİN DEDİĞİ GİBİ AKÜNÜN HEMEN SAĞINDA İKİ SİGARA PAKETİ BÜYÜKLÜĞÜNDE KUTUYA GİREN JAKI ÇIKARIN PAS SÖKÜCÜ SIKIN SORUN DÜZELİYOR BENİMKİ ÖYLE DÜZELDİ.BEN ŞASE YAPAR DİYE KORKTUM AMA YAĞLAMADAN DOLAYI ŞÜKÜR YAPMADI.

Son düzenleme:
Arkadaşlar... Bu sorun geçen günlerde bende de oldu. Sorunun kaynaği &99 rezistans yani hiz ayar ünitesi yada söylendiği gibi tesisat kablosunun bağlantisi olan akünün 25 cm sağinda bulunan yerdeki kutu şeklindeki parçadir... Büyük ihtimalle soketlerden güç gelen kablo erimiş vaziyettedir... Eğer sorun tesisat kablosunun bağlandiği akünün sağ tarafinda bulunan kutuda ise kendiniz de kolaylikla uçlarina kablo lehimleyip çözebilirsiniz... Ama sorun rezistansta ise ve araciniz klimali ise sorunun çözümü biraz daha uzayacaktir... Bir ton vida sökülerek kalorifer motoru çikarişacak ve arka tarafinda bulunan rezistansa işlem uygulanacak... Fakat uğraştiracak olan bir yeri ve unutulmamasi gereken yeri hiz göstergesi sökülerek arka tarafindaki boşlukta kaloriferi içten tutan 2 adet civata var onun da sökülmesi gerekiyor... Herkese saygilar ve bu sorun başlarina gelenlere geçmiş olsun...

kardeşim çözebildinmi acaba sorunu aynı sorun bendede varda bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.

Sorun çözüldü arkadaşlar arkadaşimizin birinin dediği gibi akünün hemen sağinda iki sigara paketi büyüklüğünde kutuya giren jaki çikarin pas sökücü sikin sorun düzeliyor benimki öyle düzeldi.ben şase yapar diye korktum ama yağlamadan dolayi şükür yapmadi.
arkadaşlar... Bu sorun geçen günlerde bende de oldu. Sorunun kaynaği %99 rezistans yani hiz ayar ünitesi yada söylendiği gibi tesisat kablosunun bağlantisi olan akünün 25 cm sağinda bulunan yerdeki kutu şeklindeki parçadir... Büyük ihtimalle soketlerden güç gelen kablo erimiş vaziyettedir... Eğer sorun tesisat kablosunun bağlandiği akünün sağ tarafinda bulunan kutuda ise kendiniz de kolaylikla uçlarina kablo lehimleyip çözebilirsiniz... Ama sorun rezistansta ise ve araciniz klimali ise sorunun çözümü biraz daha uzayacaktir... Bir ton vida sökülerek kalorifer motoru çikarişacak ve arka tarafinda bulunan rezistansa işlem uygulanacak... Fakat uğraştiracak olan bir yeri ve unutulmamasi gereken yeri hiz göstergesi sökülerek arka tarafindaki boşlukta kaloriferi içten tutan 2 adet civata var onun da sökülmesi gerekiyor... Herkese saygilar ve bu sorun başlarina gelenlere geçmiş olsun...

Geri