K&N kutu içi hava filtresi

rudesebo1

Kayıtlı Üye
Bilgi Girilmemiş
Merhaba. Clio 3 65 hp dcı araç sahibiyim. 1 ay sonra chıp Tuning uygulamasından sonra motor sağlıkli bir şekilde hava akışı alması için alacağım. ( açık hava filtresi tak demeyin çok sağlıksız) zaten benim araba orjinal kutu içi hava filtresi var. İnternette gördüğüm kutu içi k&n hava filtresi benim arabanın kutusuna Monte edilebilir mi? Yoksa ek bi işlem yapmak mı gerek? (Intercooler çok masrafli. O yüzden elimdeki malzemeleri en iyi şekilde yükseltiliyorum)

Kutu içi filitreler aracına birebir uyumlu oluyor zaten.Orjinal filitreyi cıkartıp Kn filitreyi takıyorsun.Kn bu işte baya iyidir.Motorun hava alışında %10'a kadar iyileşme olur.Ama fiyatları bence aşırı pahalı.Alıcagın filitre ortalama 150TL civarında olacaktır.Normal orjinal hava filitresi 10TL civarı :D ben gecen sene 10 tane hava filitresi aldım stok yaptım.Her 2-3 bin kilometrede degiştiriyorum aynı hesap.

İnternette Clio nun filtresi 168 tl 6 taksit. Çok övdüler kn yı. Senin dediğinde mantıklı ama ben arabama chıp Tuning uygulaması yaptıracağım için hava emis konusunda risk almak istemem. Bence en iyisi 1 milyon km garantili Kn :)

Kn çok iyi bak simota yakıtı fazlalaştırıyor bende kullandım kutu içi ama hoşuma gitmedi açık kullanıyorum hem daha iyi çekiyor hem daha ucuz bende yakıttada azalma oldu.

Ben kutu içinin daha sağlıkli olduğunu düşünüyorum. Çünkü motorun sıcak havasıni çekmiyor içine. Direk dışardan aldığı havayı yalıtımli borulardan, motorun yakınından geçmemiş bi şekilde kutu hava filtresine giriyor ve kaliteli bi hava sağlıyor. Zaten arabada masraflarım bitmedıgı için o tür modifikasyonlari düşünmüyorum.

Geri